Zimski sportovi

Kanađankama zlato u curlingu, Norvežanima u nordijskoj kombinaciji ekipno

Josip Piršljin • četvrtak, 20.02.2014.
Kanađankama zlato u curlingu, Norvežanima u nordijskoj kombinaciji ekipno
Foto: EPA

Novo, ali i očekivano zlato Kanada je osvojila u curlingu gdje su njene reprezentativke u finalu pobijedile Švedsku. Norveška ekipa slavila je u nordijskoj kombinaciji, dok su Francuzi uzeli sve tri medalje u ski crossu slobodnog skijanja.

Kanadska ženska curling reprezentacija osvojila je zlato nakon što je u finalu bila bolja od Švedske 6:3. Kanađani će imati priliku osvojiti zlato i u muškoj konkurenciji pošto su i tamo u finalu. U utakmici za treće mjesto i broncu Britanke su u neizvjesnom susretu pobijedile Švicarsku 6:5 i okitile se medaljom.

Reprezentacija Norveške osvojila je zlatnu medalju u nordijskoj kombinaciji ekipno. Nakon skijaških skokova Norvežani su bili u zaostatku 25 sekundi, ali su to nadoknadili nakon skijaškog trčanja 4x5 kilometara. Pobjednički tim činili su Magnus Moan, Haavard Klemetsen, Magnus Krog i Joergen Graabak. Srebrno odličje pripalo je njemačkim nordijcima, dok je bronca otišla u Austriju.

U disciplini ski cross slobodnog skijanja apsolutnu pobjedu odnijeli su francuski sportaši. Osvojili su prva tri mjesta, a zlatom se okitio Jean Frederic Chapuis, aktualni svjetski prvak u slobodnom skijanju. Njegovi sunarodnjaci Arnaud Bovolenta i Jonathan Midol uzeli su srebro, odnosno broncu.

U istom sportu održano je natjecanje u disciplini ski halfpipe za žene. S 89,00 bodova najbolja je bila Amerikanka Maddie Bowman, a drugo mjesto i srebro pripalo je Marie Martinod iz Francuske. Japanska predstavnica Ayana Onozuka osvojila je 83,20 bodova što je bilo dostatno za medalju brončanog sjaja.

Domaćini Olimpijskih igara došli su do novog odličja u umjetničkom klizanju. U slobodnom programu za žene najviše je bodova skupila Adelina Sotonikova (224,59), dok je srebro otišlo u ruke Yune Kim iz Južne Koreje. Carolina Kostner je završila na trećoj poziciji s 216,73 bodova i donijela je Italiji broncu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!