Zimski sportovi

Shiffrin gotovo pola sekunde ispred konkurencije, slijede Hoefl-Riesch i Maze

Vedran Babić • petak, 21.02.2014.
Shiffrin gotovo pola sekunde ispred konkurencije, slijede Hoefl-Riesch i Maze
Foto: EPA

Vodeća slalomašica svijeta Amerikanka Mikaela Shiffrin na pravom je putu da za sada odličnu sezonu okruni olimpijskim zlatom. Shiffrin naime vodi nakon prve slalomske vožnje na Olimpijskim igrama u Sočiju s gotovo pola sekunde prednosti pred pratnjom. Jedine preostale skijašice unutar sekunde od Shiffrin su Hoefl-Riesch, Maze i B. Schild...

Vožnja 18-godišnje Amerikanke Mikaele Shiffrin bila je nedostižna za slalomsku konkurenciju na Olimpijskim igrama u Sočiju, barem za sada. Shiffrin je stazu koju je postavio Kanađanin James Pollock odskijala s vremenom 52.62, što je za 49 stotinki brže od drugoplasirane Marije Hoefl-Riesch, zlatne slalomašice iz Vancouvera 2010. godine.

Slovenka Tina Maze zauzela je treće mjesto sa 67 stotinki slabijim vremenom od Shiffrin, dok je četvrta Bernadette Schild sa 79 stotinki zaostatka.

Najuspješnija slalomašica po broju pobjeda u Svjetskom kupu Marlies Schild šesta je s 1.34 sekunde zaostatka. Osim nje i sestre Bernadette, među deset su od Austrijanki još Kathrin Zettel (7.) i Michaela Kirchgasser (9.).

Francuskinja Nastasia Noens zauzela je peto mjesto, dok je Šveđanka Frida Hansdotter, drugoplasirana u poretku slaloma za Svjetski kup ove sezone, tek osma. Kanađanka Marie-Michele Gagnon zatvara krug prvih deset.

Veliko razočaranje doživjela je Šveđanka Maria Pietilae-Holmner, koja s rednim brojem 2 nije završila utrku. Od prvih 15 skijašica vožnju nisu završile ni Wendy Holdener (10) i Nina Loeseth (15.).

Od ukupno 88 skijašica koje su bile prijavljene za nastup, tri se nisu pojavile na startu, a njih 25 nije završilo utrku. Jedna od njih je Sofija Novoselić, koja je imala startni broj 43. Andrea Komšić je sa startnim brojem 48 zauzela 39. mjesto s preko osam sekundi zaostatka za vodećom. 30. mjesto Komšić je "pobjeglo" za nešto manje od dvije sekunde.

Shiffrin želi postati najmlađa osvajačica zlatne olimpijske medalje u slalomu, a Hoefl-Riesch prva skijašica koja će na dvjema uzastopnim Olimpijskim igrama osvojiti zlato u slalomu. Koja će od njih dvije ispuniti svoju želju, i hoće li ijedna uopće, doznat će se od 17.15 sati po srednjoeuropskom vremenu kada je na rasporedu druga vožnja.

ZOI Soči, slalom (Ž), prva vožnja:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 52.62
2. Maria Hoefl-Riesch (NJE) +0.49
3. Tina Maze (SLO) +0.67
4. Bernadette Schild (AUT) +0.79
5. Nastasia Noens (FRA) +1.19
6. Marlies Schild (AUT) +1.34
7. Kathrin Zettel (AUT) +1.38
8. Frida Hansdotter (ŠVE) +1.43
9. Michaela Kirchgasser (AUT) +1.44
10. Marie-Michele Gagnon (KAN) +1.70
...
39. Andrea Komšić (HRV) +8.20
...
Sofija Novoselić (HRV) bez plasmana
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli21.02.2014. u 17:08
    Dobro je, i Riesch i Maze mogle su se izjednačiti s Janicom. Riesch po broju ukupnih zlata, Maze po broju zlata na jednim OI.
    markoli