Zimski sportovi

Napeti finiš utrke skijaškog trčanja na 50 kilometara, Edi Dadić tek 58.

Filip Han • nedjelja, 23.02.2014.
Napeti finiš utrke skijaškog trčanja na 50 kilometara, Edi Dadić tek 58.
Foto: EPA

Prva disciplina posljednjeg dana Olimpijskih igara u Sočiju bilo je skijaško trčanje na 50 kilometara. Postolje su okupirali Rusi, postavši tako najuspješnija reprezentacija ovih Igara što se medalja tiče. Edi Dadić utrku je završio na 58. mjestu...

Alexander Legkov osvojio je svoju drugu medalju na Igrama, nakon srebra u utrci štafete na 4x10 kilometara, ovog puta stigao je do zlatnog odličja. Legkov je to učinio u prilično dramatičnom stilu, prednost pred sunarodnjakom Maximom Vilegžaninom iznosila je samo sedam desetinki, što je druga najmanja razlika u ovoj disciplini u povijesti Igara.

Iza Vilegžanina u cilj je ušao još jedan Rus, Ilia Černousov, no to je postalo jasno tek nakon foto-finiša, jer je Černousov zakasnio tek desetinku sekunde za drugoplasiranim. Te su tri medalje dovele Rusiju do ukupnog broja od 32 odličja. Legkovljevo zlato ujedno je Rusiju dovelo i do prvog mjesta uspješnosti na Igrama, s ukupno 12 osvojenih zlatnih medalja.

Utrku na 50 kilometara naš predstavnik Edi Dadić završio je na 58. mjestu, s 15 minuta i 40 sekundi zaostatka.

Na rasporedu Igara ostalo je još finale hokeja, te utrke boba četverosjeda. U 17 sati po hrvatskom vremenu počinje ceremonija zatvaranja Igara.

Skijaško trčanje, utrka na 50 km, masovni start:
1. Alexander Legkov
2. Maxim Vilegžanin
3. Ilia Černousov ... 58. Edi Dadić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran23.02.2014. u 19:48
    Edi Dadić je na one dvije daščice pretrčao 50 kilometara i ja mu na tome skidam kapu. Što je trebao? Odustati kad je vidio da ne može do medalje? Hrvatska je imala uspješnog predstavnika u jednoj od tri elitne discipline ZOI, ja bih to postavio tako i gledao tako. A one koji stavljaju ovakve... [više na forumu]
    Vjeran