Zimski sportovi

Ruski bob četverosjed osvojio zlato

Filip Han • nedjelja, 23.02.2014.
Ruski bob četverosjed osvojio zlato
Foto: EPA

Ruski bob četverosjed osvojio je zlato u današnjem natjecanju. Nakon dominantne četiri vožnje Rusi su slavili ispred Latvijaca koji su ih pratili u stopu, no na kraju ipak nisu bili brži. Bronca je pripala Amerikancima...

Nakon prve runde u kojoj su Rusi kretali treći po redu, imali su najbolje vrijeme koje nisu ispustili do posljednje vožnje. Nijemci su bili drugi u tom trenutku, sa šest stotinki zaostatka za Rusima, a Amerikanci su bili treći.

U drugoj vožnji Latvijci su izbili na drugo mjesto, na kojem su ostali do kraja. Amerikanci su preuzeli treću poziciju od Nijemaca u trećoj rundi, te su tamo i ostali do kraja. Posljednja runda pripala je ruskoj drugoj ekipi koja je u toj fazi bila najbrža, Latvijci su bili desetinku iza njih, no najbrže ukupno vrijeme imala je ruska prva ekipa čija prednost na kraju iznosi devet stotinki, što je bilo dovoljno za novo zlato.

Ruska momčad slavila je u sastavu Alexey Negodaylo, Dmitry Trunenkov, Alexey Voevoda i Alexander Zubkov, a ovo zlato "podebljalo" je broj zlata koje su Rusi osvojili na Igrama, a koji sada iznosi 13, što je najviše na cijelom natjecanju. Latvijcima je ovo bila druga srebrna medalja na Igrama, dok su Amerikanci stigli do 12. bronce.

Na programu je ostalo finale hokeja, a ceremonija zatvaranja održat će se u 17 sati po hrvatskom vremenu.

Bob četverosjed, konačni poredak:
1. Rusija
2. Latvija
3. SAD
4. Rusija 2
5. Velika Britanija
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!