Ostali sportovi

Glory 14 Zagreb: Bonjasky iznenađujuće slavio u inače odličnoj večeri za hrvatske borce

Iz Arene:Ratko Martinović • subota, 08.03.2014.
Glory 14 Zagreb: Bonjasky iznenađujuće slavio u inače odličnoj večeri za hrvatske borce
Foto: Dejan Popek

Zagreb je još jednom imao veliku čast, te je ugostio svjetsku kremu K1 sporta u Areni na eventu Glory 14. Borba večeri bila je ona između našeg Mirka Filipovića i legendarnog 'letećeg koljena' iz Nizozemske, Remyja Bonjaskog.

BORBA VEČERI (Teška kategorija): Mirko Filipović (HRV) - Remy Bonjasky (NIZ) - BODOVI (Podijeljeno)

RUNDA 1: Klasična runda za posljednje Filipovićeve borbe. Odmjeravanje udaraca uz snažne kontre dok je Bonjasky pokazao kako i dalje ima eksplozivnost. Težak posao za suce.

RUNDA 2: Sporadični pokušaji oba borca uz (pre)veliki respekt s obje strane. Zanimljivo je vidjeti Bonjaskog u prilično obrambenom gardu. Opet iznimno nezahvalan posao za suce.

RUNDA 3: Uvjerljiva runda za Filipovića uz par odličnih 'middle kickova', čišćenja, direkta i pokušaja 'high kickova'.

Suci pomalo iznenađujuće presuđuju u korist umirovljenog Bonjaskog. Cijela Arena zviždi, a Nizozemac pomirljivo pozdravlja publiku. Dojam je da je odluka bila pomalo nepravedna, no Bonjasky ipak nije zaslužio ovoliku salvu zvižduka nakon velike karijere.

FINALE - TURNIR (Srednja kategorija): Sahak Parparjan (ARM) - Alex Pereira (BRA) - BODOVI (Podijeljeno)

RUNDA 1: Vrlo uvjerljiva runda za Brazilca. Osim potpune dominacije, Armenac se jedva digao iz rušenja. Ako se Parparjan uspije vratiti, bit će to veća senzacija od Kirijine.

RUNDA 2: Očigledno je da je Pereira počeo taktizirati pod visokim ulogom turnira. No, i takav je tehnički bolji i precizniji od Armenca.

RUNDA 3: Taktička runda Brazilca uz veliku inicijativu Parparjana. Armenac nema što za izgubiti i srlja, a Pereira isto tako nije više konkretan već je koristio tjelesne prednosti. Unatoč tomu, Alex Pereira je pobjednik turnira srednje kategorije i novi izazivač za pojas.

PREDBORBA VEČERI - POJAS (Laka kategorija): Andy Ristie (SUR) - Davit Kiria (GRU) - KO 5R

RUNDA 1: Ristie je pokazao brzinu i snagu, no nije niti Gruzijac ostao u potpunosti bez uzvrata. Kako je primio dva nezgodna udarca ispod pojasa, pitanje je koliko će se brzo rekuperirati protiv velikog favorita.

RUNDA 2: Premoćna runda Surinamca koji je uspio i srušiti Kiriu. Iako je dojam takav da je Gruzijac nasjeo na udarac, do kraja runde proživljavao je teške trenutke. 'Saved by the bell'.

RUNDA 3: Gruzijac je išao na sve ili ništa i odradio odličnu rundu. Kako je bio grogiran nakon rušenja, ova runda je možda čak otišla i na njegovu stranu.

RUNDA 4: Još jedna odlična runda uz vrlo srčanog Gruzijca. Čini se da Ristie polako gubi živce jer nije očekivao ovakav otpor.

RUNDA 5: Kakav spektakl. Kiria se vratio iz izgubljene borbe i nokautirao apsolutnog favorita i prvaka Ristiea!

POLUFINALE 2 - TURNIR (Srednja kategorija): Dustin Jacoby (SAD) - Alex Pereira (BRA) - KO 1R

RUNDA 1: Beskompromisni Brazilac je u dvoboju prvaka dviju Amerika ušao svom snagom i vrlo brzo pokazao klasu. Nokaut lijevim krošeom kao prolaz u finale vrlo vjerojatno će armenskog protivnika izazvati na oprez. Potpuno deklasiranje favoriziranog protivnika.

POLUFINALE 1 - TURNIR (Srednja kategorija): Sahak Parparjan (ARM) - Jason Wilnis (NIZ) - BODOVI (Podijeljeno)

RUNDA 1: Veliki ulog i podsvjesna druga borba ostavili su svoj danak. Veliki broj 'low-kick' tehnika i ispitivanje snaga otežat će posao sucima ukoliko sve ode na bodove.

RUNDA 2: Parparjan srčanije i snažnije udara dok se Wilnis bazira na tehničku dotjeranost. Još jedna prilično nezgodna runda za bodovanje, iako kao da lagana prednost ide na stranu Armenca.

RUNDA 3: Žestoki sparing uz obostrano pozivanje na borbu rezultirao je jako dobrom rundom. Dojam o armenčevoj prednosti i dalje stoji pred bodovanje, a ulog je veliki - finale.

Teška kategorija: Mladen Brestovac (HRV) - Jahfarr Wilnis (NIZ) - KO 1R

RUNDA 1: Iako je Nizozemac u početku pokazao snagu, Brestovac je povezao par odličnih udaraca i brutalnom 'high-kick' tehnikom Mirka Filipovića stojećki uspavao protivnika!

Teška kategorija: Benjamin Adegbuyi (RUM) - Dmytro Bezus (UKR) - TKO 2R

RUNDA 1: Prva runda odlazi tamnoputom Rumunju, bez većih problema uz vidnu razliku u klasi.

RUNDA 2: Tri odlična rušenja i prekid suca zaustavili su Bezusovu agoniju. To je ujedno i šesta uzastopna pobjeda za borca koji je u posljednje vrijeme svladao Žuravleva i Londta.

Laka kategorija: Albert Kraus (NIZ) - Aikpracha Meenayothin (TAJ) - BODOVI (Podijeljeno)

RUNDA 1: Nakon početnog ispitivanja udaraca i očiglednog međusobnog respekta, Tajlanđanin je pri kraju runde uputio odličan 'high-kick'. Tijesna runda.

RUNDA 2: Kraus vrlo agresivno ide naprijed, no to praktički nema nikakvog učinka pored smirenog i vrlo preciznog Meenayothina. Tajlanđanin gotovo rutinski pogađa protivnika s vrlo raznovrsnim tehnikama izbacivanja iz ravnoteže.

RUNDA 3: Razorna koljena Muay Thai borca i nevjerojatna usredotočenost odlučile su borbu, unatoč svom žaru Krausa. Meenayothin kao da je klasu iznad.

Poluteška kategorija: Michael Duut (NIZ) - Igor Jurković (HRV) - KO 1R

RUNDA 1: Arogantni Nizozemac Duut pokazao se jakim jedino na riječima i pod podrškom cijele dvorane Jurković ga je prvo rušio, a zatim i nokautirao boksačkim tehnikama.

Velter kategorija: Karapet Karapetjan (ARM) - Artur Kišenko (UKR) - BODOVI (Jednoglasno)

RUNDA 1: Armenac daleko jače i preciznije udara uz vrlo točne frontalne nožne tehnike. Kišenko se nije snašao iako se vidi da su mu serije glavno oružje.

RUNDA 2: Ukrajinski borac u potpunosti se oslobađa i vrlo brzim ulascima i izlascima parira Karapetjanu koji se opredijelio za 'middle kick' tehnike. Dojma sam da je Kišenko ispravio dojam prve runde.

RUNDA 3: Armenac je malo pustio papučicu gasa, te je sporadično udarao dok je Kišenko ispuhan na kraju imao par vrlo dobrih udaraca. Ukoliko se gleda kompletan dojam, pobjeda Karapetjana.

Laka kategorija: Teo Mikelić (HRV) - Murthel Groenhart (SUR) - PREDAJA TKO 2R

RUNDA 1: Senzacionalna runda za našeg borca. Iako je prihvatio borbu tek deset dana prije eventa i to protiv bivšeg svjetskog prvaka, ušao je beskompromisno i u žestokoj razmjeni udaraca rušio Nizozemca. To je prvu rundu odnijelo na njegovu stranu.

PREKID BORBE! Mikelić se očito ozlijedio u prvoj rundi i nije mogao nastaviti. Šteta jer je odlično počeo.

Teška kategorija: Tomáš Hron (ČEŠ) - Kirk Krouba (BEL) - BODOVI (Jednoglasno)

RUNDA 1: Iako su Kroubini gabariti u početku zadavali probleme Čehu koji je inače u seriji od deset pobjeda, kraj runde bodovno odnosi cijelu prvu dionicu na Hronovu stranu. Solidna runda uz odličnu završnu seriju.

RUNDA 2: Slična situacija kao i u prvoj rundi. Belgijanac ima jalovu inicijativu, a Hron tehnički kontrom kažnjava sve propuste. Još jedna runda za Čeha.

RUNDA 3: Najslabija runda, prvenstveno zbog umora boraca. Sporadični klinčevi i puno usporenih udaraca. Čeh dobiva rundu.

Teška kategorija: Mladen Kujundžić (HRV) - Elmir Mehić - PREKID TKO 2R (BIH)

RUNDA 1: Vrlo dinamična prva runda u kojoj su oba borca imala svoje trenutke. Bit će puno posla za suce ukoliko se nastavi u ovakvoj atmosferi.

RUNDA 2: Odlična borba. Kujundžićeva brzina i tehnika protiv snažnih širokih krošea Mehića. S obzirom na to da je bosanski borac bio krpan u kutu, te da je više puta bio u teškoj poziciji, Kujundžić uvjerljivo dobiva rundu.
SUDAC PREKIDA BORBU! Mehić više nije mogao nastaviti zbog ozljede na licu.

Laka kategorija: Samo Petje (SLO) - Lirim Ahmeti (ALB) - KO 1R

RUNDA 1: Slovenac Petje je od prve sekunde srčano krenuo po pobjedu i nakon početnog ispitivanja snaga prvo rušio, a zatim i nokautirao svog albanskog oponenta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2014. u 17:45
    Pametnjakoviću, što se boduje u borilačkom sportu, statistika ili pogodak? Glupi su ti komentari. Za tvoju informaciju, noga i koljeno se boduju dvostruko više od ruke. Prouči sustav bodovanja, ili sam izaći u ring, čekaj dva puta i udari samo dva puta i imat ćeš 100% statistiku - valjda ćeš onda... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2014. u 15:15
    Ja vidim kod Mirka 45% uspjesnih udaraca a kod Bonjaskya samo 42%.Jedino sto je malo vise udarao ali zato manje uspjesno.Ali kao sto sam vec rekao ne gleda se samo statistika.Nije to amaterski boks
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2014. u 12:26
    Ma koju si ti to statistiku gledao? i ovako navučena opet je na strani Bonjaskyia. 33 uspješna udarca nogom!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2014. u 12:06
    O čemu ti pričaš čovječe? Sam od sebe pada kad hoće napraviti kružni udarac...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.03.2014. u 11:51
    Na stranu tko je mora odnit pobjedu, Remy Bonjasky nije zaslužia onakve žvižduke na svom zadnjem meču. Sramota od publike.
    Obrisan korisnik