Tenis

Tomljanović poslije kasnog paljenja ipak slavila protiv Mladenovic

Vedran Babić • srijeda, 19.03.2014.
Tomljanović poslije kasnog paljenja ipak slavila protiv Mladenovic
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović preskočila je prvu prepreku na jakom WTA turniru Sony Open Tennis u Miamiju pobijedivši Francuskinju Kristinu Mladenovic u dva seta. U drugom kolu Zagrepčanka ide na 30. nositeljicu Garbine Muguruzu...

Ajla Tomljanović pridružila se Donni Vekić u drugom kolu Sony Open Tennis turnira u Miamija. Vekić je ranije tijekom dana bila bolja od Kimiko Date-Krumm, dok je Tomljanović sa 7:6 (4), 6:4 svladala Kristinu Mladenovic poslije sata i 50 minuta igre.

Pobjedi najbolje rangirane hrvatske tenisačice prethodio je sjajan preokret u prvom setu. Mladenovic je napravila dva breaka odmah na početku te je imala servis za 4:0.

Tomljanović je uspjela nadoknaditi oba izgubljena servisa i poravnati na 3:3, no u sedmom je gemu bez osvojenog poena ponovno posrnula na svom početnom udarcu. Ipak, već u sljedećem gemu opet se vraća u igru i izjednačava na 4:4. Šest od prvih osam gemova otišlo je protiv servisa.

Kod 5:4 Tomljanović je na servisu Mladenovic prokockala dvije set-lopte, a u tie breaku je slavila nakon što je Francuskinja povela 2-0.

Drugi set nije bio ni približno tako dramatičan. Tomljanović je prva napravila break (2:1), Mladenovic ga odmah vratila, da bi kod 3:3 hrvatska predstavnica ponovno stigla do prednosti breaka. Taj se gem pokazao ključnim jer 82. tenisačica svijeta više nije dobila priliku za povratak.

Tomljanović, 69. tenisačica svijeta, brani puno bodova osvojenih lanjskom osminom finala Miamija pa joj je ova pobjeda iznimno važna. Za nešto više u ovogodišnjem izdanju Ajla će morati iznenaditi 30. nositeljicu i 34. tenisačicu svjetske ljestvice Garbine Muguruzu.

Španjolka ove sezone igra sjajno - osvojila je Hobart, igrala finale Florianopolisa, četvrtfinale Aucklanda i osminu finala Australian Opena. U Pattayi i Indian Wellsu poražena je na prvoj prepreci. S Tomljanović se do sada nije sastajala.

WTA Sony Open Tennis Miami, 1. kolo:
Tomljanović (Hrvatska) - Mladenovic (Francuska) 7:6 (4), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac19.03.2014. u 23:19
    Bravo Ajla
    teniosac