Tenis

Domaća predstavnica poslije trosatne borbe ostavila Tomljanović bez osmine finala Miamija

Vedran Babić • ponedjeljak, 24.03.2014.
Domaća predstavnica poslije trosatne borbe ostavila Tomljanović bez osmine finala Miamija
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović zaustavljena je na korak od ponavljanja lanjskog rezultata na WTA turniru Sony Open u Miamiju. U dvoboju trećeg kola Zagrepčanka s floridskom adresom izgubila je u tie breaku trećeg seta od Varvare Lepchenko i to poslije tri sata igre...

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović nije se uspjela plasirati u osminu finala Miamija kao prošle godine. U trećem ju je kolu zaustavila domaća predstavnica Varvara Lepchenko 6:4, 6:7 (4), 7:6 (2) poslije tri sata igre.

Tomljanović je u nekoliko navrata bila blizu i ranijeg poraza, no uspjela se dovući sve do 13. igre odlučujućeg seta. Ondje je ipak slavila 49. tenisačica svijeta, koja je također u tie breaku trećeg seta izbacila i Jelenu Janković u drugom kolu.

Kao i u prva dva meča, Tomljanović je loše krenula. Lepchenko je napravila dva breaka i imala 4:1 sa servisom. Ajla je nadoknadila jedan izgubljeni servis, ali ne i drugi premda je kod 4:5 imala dvije break lopte.

U drugoj je dionici Amerikanka došla do breaka za vodstvo 3:2, no Tomljanović je odmah u sljedećem gemu vratila ravnotežu. Bila su to jedina dva gema drugog seta u kojima je bilo break lopti. U tie breaku presudila je serija 3-0 kojom je Ajla povela 6-3.

Na krilima poravnanja Tomljanović je u trećem gemu odlučujućeg seta imala čak četiri break prilike, ali nije iskoristila ni jednu. Lepchenko ju je ubrzo kaznila napravivši break za vodstvo 4:2. No ni tu se Tomljanović ne predaje već uzvraća u gemu u kojemu je Amerikanka servirala za meč, kod 5:3.

20-godišnja Zagrepčanka izborila je novu 13. igru iako je u nekoliko navrata u svojim servis-gemovima bila na dva poena od poraza. Prvi poen tie breaka, ujedno i mini-break, pripao je Tomljanović, no tada je Lepchenko odgovorila osvojivši pet uzastopnih poena. Tu je otpor hrvatske tenisačice konačno bio slomljen.


U ostalim susretima trećeg kola donjeg dijela ždrijeba nije bilo iznenađenja. Prošle su Na Li, Agnieszka Radwanska, Dominika Cibulkova i Carla Suarez Navarro, sve u dva seta. Tri su seta bila potrebna Venus Williams i Elini Svitolinoj.

WTA Sony Open Miami, 3. kolo:
Tomljanović (Hrvatska) - Lepchenko (SAD) 4:6, 7:6 (4), 6:7 (2)
V. Williams (SAD, 29) - Dellacqua (Australija, WC) 6:4, 5:7, 6:4
Cibulkova (Slovačka, 10) - Cornet (Francuska, 22) 7:6 (6), 6:4
Svitolina (Ukrajina) - Zahlavova Strycova (Češka) 4:6, 6:4, 6:1
A. Radwanska (Poljska, 3) - Vesnina (Rusija, 32) 7:5, 6:3
Suarez Navarro (Španjolska, 15) - Kanepi (Estonija, 24) 6:2, 6:1
Li (Kina, 2) - Keys (SAD) 7:6 (3), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2014. u 00:47
    Šteta na početku trećeg seta imala prigodu za brejk kao i taj drugi tie-break napravila mini break pa popustila ..sve je to i plod neiskustva..Ali vjerujem od turnira do turnira bit će sve bolje..
    Obrisan korisnik