Rukomet

Goluža na turnir u Švicarsku pozvao nova lica poput Vujića, Cindrića i Šunjića

Iz Panorame:Zvonka Keliš • četvrtak, 27.03.2014.
Goluža na turnir u Švicarsku pozvao nova lica poput Vujića, Cindrića i Šunjića
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija okupit će se narednoga tjedna kako bi se pripremila za nadolazeći turnir u Švicarskoj, a tom prilikom izbornik Slavko Goluža objavio je popis reprezentativaca na koje računa u novoj akciji seniorske reprezentacije. Na popisu su se tako našla neka nova imena poput Vujića, Cindrića, Šunjića i drugih.

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom prvo je okupljanje nakon Europskog prvenstva u Danskoj, a kako su momci Slavka Goluže izborili izravan plasman na Svjetsko prvenstvu u Kataru početkom sljedeće godine reprezentativni tjedan neće iskoristiti za kvalifikacije već će zaigrati na turniru u Švicarskoj povodom obljetnice 60 godina rukometnog saveza Švicarske.

"Mirko Alilović ima problema s upalom tetive u ruci već duže vremena i on će doći u ponedjeljak u Zagreb i odlazi odmah na detaljne preglede kada ćemo definitivno znati o čemu se radi jer postoji mogućnost da će se morati podvrgnuti operativnom zahvatu. Sada smo ga stoga oslobodili kako bi se povreda sanirala i kako bi izdržao sezonu do kraja, ali poslije bi uistinu mogao na manji operativni zahvat. Također, on sada u Veszpremu ne trenira već samo igra utakmice", pojasnio je Goluža i otkrio zašto na popisu za turnir u Švicarskoj nema hrvatskog vratara na radu u Mađarskoj Mirka Alilovića.

"Pred nama je akcija 60 godina švicarskog rukometnog saveza, a dobro znamo koliko je naših proslavljenih rukometaša igralo u Švicarskoj i koliko su njihovi rezultati s tamošnjim klubovima doprinijeli švicarskom rukometu. Samim time zna se i koliko je naših navijača tamo stoga očekujem dobru podršku i lijepu atmosferu koja će mladim momcima s popisa biti dodatan vjetar u leđa kako bi pokazali što znaju te da opravdaju moje povjerenje i poziv", kazao je za početak izbornik Goluža.

Nastavio je potom hrvatski trener: "Prilika je ovo za igrače koji su skrenuli pažnju na sebe u svojim klubovima i popis za Švicarsku jest miks starijih, iskusnijih igrača i momaka koji do sada nisu bili na popisima ili su bili na širem popisu."

Pojasnio je potom Goluža i plan okupljanja i priprema za sam turnir u Švicarskoj: "Okupit ćemo se 31. ožujka pred Panoramom, a budući da dosta igrača igra u nedjelju odmah ćemo krenuti u Umag gdje ćemo tri dana trenirati. Potom odlazimo u Švicarsku gdje ćemo odigrati dvije utakmice, a onu prvu ćemo odigrati sa Švedskom. Iako rezultat nije imperativ mi idemo svaku utakmicu pobijediti."

Kauboji na turneji po Južnoj Koreji

Izvršni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza, Damir Poljak, otkrio je potom ljetne planove reprezentacije Hrvatske: "Kako smo izborili direktan plasman na Svjetsko prvenstvu 2015. u Kataru nismo obvezni igrati kvalifikacije kao i ostale selekcije stoga je muška seniorska ekipa dobila poziv od rukometnog saveza Koreje kako bi nastupila na turneji u Seoulu od 3. do 9. lipnja, a sve troškove snosi domaćin. Uvjet je bio da nastupi naša najbolja selekcija i mi smo isti potvrdili."

Otkrio je Goluža i u kakvom će sastavu na turnir doći i preostale dvije ekipe koje će sudjelovati uz Hrvatsku i domaćina Švicarsku, a bit će to Švedska i Španjolska: "Na samome turniru Šveđanima će nedostajati samo njihov lijevi vanjski koji je zbog ozljede otkazao nastup, dok će Španjolska doći u malo izmijenjenom sastavu jer će joj nedostajati tri ili četiri igrača. Međutim, kao što sam rekao, rezultat nije imperativ, mi idemo pobijediti svaku utakmicu i dati sve od sebe."

Pomlađen je sastav hrvatske reprezentacije za ovaj turnir stoga je Goluža zaključio: "Ovo je za nas velika prilika, naime, budući da smo izborili mjesto na Svjetskom prvenstvu Kataru nemamo problema s kvalifikacijama sada, stoga ovaj turnir koristimo da isprobamo mlade igrače i vidimo kako se ponašaju u reprezentativnom dresu."

Popis reprezentativaca za turnir u Švicarskoj:

Vratari: Ivan Stevanović, Mate Šunjić
Lijeva krila: Manuel Štrlek, Lovro Šprem
Desna krila: Ivan Čupić, Nik Tominec
Pivoti: Igor Vori, Željko Musa
Lijevi vanjski: Jakov Gojun, Ivan Slišković, Damir Bičanić, Igor Vujić
Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić
Desni vanjski: Marko Kopljar, Šime Ivić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10805.04.2014. u 00:47
    haha ovo je bizarno od Korejaca: Mislim, šta će se dogoditi recimo na aerodromu u Seoulu, kad oni vide: nema Ivana, nema Laca, čak ni Šege. Da li će oni vratiti Josu V. kući ili kaj? Stvarno, kao da je jednom savezu teško reći, igrač X je ozljeđen, ne može nastupati - i tačka.
    narada108
  • Obrisan korisnik27.03.2014. u 19:47
    pozvao je Vorija pa da se opet u budućnosti može izvlačit na njegov umor
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2014. u 19:16
    i dalje je čudno da nema već spomenutog karačića, šege, sada polako i batinovića koji igra dbro u francuskoj. čupić je opet tu. što gore igra, to više igra.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2014. u 18:48
    Meni se ovaj popis sviđa, šteta kaj nema Karačića i nekog mlađeg pivota...
    Obrisan korisnik
  • cameosis27.03.2014. u 18:22
    poruka poljaku: nadam se da su korejci inzistirali na dolasku balića.
    cameosis