Košarka

Video: Slaba predstava Pacersa u Washingtonu, Curry i društvo s 14:0 okrenuli Memphis

Branimir Korać • subota, 29.03.2014.
Video: Slaba predstava Pacersa u Washingtonu, Curry i društvo s 14:0 okrenuli Memphis
Foto: EPA

Bogat NBA program na početku vikenda donio je niz zanimljivih susreta. Indiana Pacersi nisu uspjeli doći do pobjede na gostovanju u Washingtonu gdje su u prilično slabom izdanju glatko poraženi, a pobjedu je ostvario velikom serijom u završnici Golden State...

Indiana Pacersi nisu odigrali dobru utakmicu u Washingtonu. Iako je početak susreta bio obećavajući za njih, u nastavku su izgledali sve lošije. Momčad Franka Vogela odradila je jednu od svojih slabijih utakmica ove sezone i Washington uopće nije imao težak posao, veći dio utakmice održavao je prednost, a već krajem treće četvrtine bilo je jasno kako utakmica može završiti samo pobjedom domaćina.

Da stvar bude poraznija za Indianu, glavne šuterske uzdanice Wizardsa, Trevor Ariza i Bradley Beal iz raznih razloga nisu imale dobru večer, Beal je nastupio unatoč bolovima zbog udarca u kuk i kombinirano su šutirali 4/25. Međutim unatoč tome domaćin je imao lagan posao. Početkom posljednje četvrtine bilo je plus 21 za Indianu i povratka za goste u njihovoj ovako neraspoloženoj večeri nije bilo.

"U prve dvije utakmice odigrane u Indiani bili su fizički puno čvršći od nas i jednostavno su radili što su htjeli. . Međutim kada smo ih doveli na naš teren, tada smo mi bili u dobroj poziciji i tijekom cijelog susreta radili što je bilo potrebno. Zaslužena pobjeda", rekao je Beal.

U pobjedničkom sastavu John Wall je ubacio 20 poena (9/21) uz osam asistencija, a Marcin Gortat je dodao 17 poena (8/15) uz 12 skokova. Kod Indiane koja je šutirala 2/13 za tricu Paul George je upisao 19 poena (6/22) uz devet skokova, a Lance Stephenson 13 poena (3/13) uz 14 skokova.

Golden State Warriorsi ostali su u ranoj fazi utakmice, već nakon četvrte minute igre, bez Andrewa Boguta koji je zaradio ozljedu leđa i morao je napustiti igru. Više se nije vraćao na parket, no Memphis nije znao iskoristiti tu prednost koja se ukazala u reketu. Popriličnu prednost za njih.

Warriorsi su uspjeli odvesti vodu na svoj mlin i odigrati onako kako njima odgovara da bi otišli do pobjede. U šuterski dobroj večeri prve zvijezde Stephena Curryja nadoknadili su nedostatak koji se stvorio posebno u obrambenoj fazi. Još četiri minute prije kraja činilo se da će Memphis odnijeti pobjedu, vodio je 93:86, ali do kraja susreta nije više ubacio niti poen i domaćin je napravio 14:0 te uzeo pobjedu.

"Memphis je odmah uz nas na ljestvici i takve utakmice jednostavno moramo dobivati do kraja sezone, posebno na domaćem parketu. Ovom pobjedom nismo odradili posao, još uvijek je dosta posla pred nama, moramo igrati kao momčad i odraditi obranu kao u ovom susretu. Imamo oružje za pobjedu protiv ovako jakih protivnika", smatra Curry.

Curry je bio prvo ime susreta s 33 poena (13/22, trica 5/8), osam asistencija i pet skokova, a Marreese Speights je dodao 15 poena (7/9) i osam skokova. Kod poraženih Zach Randolph je ubacio 21 poen (10/16) uz sedam skokova, a Mike Conley 20 poena (8/17) uz šest asistencija.

San Antonio Spursi izgledaju moćno. Osjetili su to i treći put ove sezone Denver Nuggetsi koji su u posljednjem susretu serije najteže stradali. 133:102 dovoljno govori kakav je odnos snaga bio u ovom susretu. Nuggetsi su bili potpuno bespomoćni i nisu imali baš nikakve šanse protiv raspucanih i razigranih gostiju koji su došli do 16. pobjede ove sezone.

13/24 za tricu i 56 posto ubačaja iz igre Spursa u usporedbi sa 6/23 tricom i 40 posto šuta iz igre kod domaćina, dovoljno pokazuje kakav je to susret bio. San Antonio je slavio vrlo glatko ubacivši u sve četiri četvrtine više od 30 poena.

"Nuggetsi su bili poharani, uništeni ozljedama, nije to bila fair utakmica", smirivao je euforiju nakon susreta trener gostiju Gregg Popovich.

U njegovoj momčadi istaknuli su se Marco Belinelli s 27 poena (10/15, trica 6/9), Tim Duncan s 20 poena (9/15) i osam skokova te Tiago Splitter s 12 skokova. Kod domaćina Randy Foye je ubacio 20 poena (7/13), a Kenneth Faried 18 poena (5/12) uz 13 skokova.

S povratkom LaMarcusa Aldridgea proigrali su i Blazersi. Očekivano, drugu utakmicu nakon povratka Aldridge nije odigrao onako dobro kao što je to napravio dan ranije na svježinu protiv Atlante, međutim u dvoboju s Bullsima dao je doprinos u skakačkom, ako ne već u šuterskom dijelu.

Portland je dominirao susretom i nijednom nije dopustio neraspoloženim Bullsima da im se približe. Pokazali su Blazersi da nisu isključivo šuterska momčad kakvom su je svi vidjeli u vrijeme dok su igrali u velikoj formi u ranijoj fazi sezone, imaju dosta obrambenog potencijala i Bullse su dobili uz dobru obranu. Ostavili su domaćina na 74 poena i napravili korak prema doigravanju.

"Aldridge je ogromna opasnost, fantastičan igrač. Vrlo lako je prepoznati je li na parketu bez obzira postiže li poene ili ne, on je igrač koji mijenja izgled momčadi. Definitivno jedan od najboljih igrača danas", hvalio je "četvorku" Blazersa Joakim Noah.

Pobjednika su predvodili Mo Williams sa 18 poena (7/12), Damian Lillard sa 16 poena (6/14) te Aldridge s 13 skokova. Kod Bullsa Carlos Boozer je ubacio 16 poena (8/15) uz 12 skokova, DJ Augustine 15 poena (7/17) uz sedam asistencija, Taj Gibson 13 poena (6/10) uz deset skokova te Joakim Noah s 11 poena (5/12) uz deset skokova i šest asistencija.

Bobcatsi su odlično otvorili utakmicu u Orlandu, brzo su stigli do dvoznamenkaste prednosti, ali Magic je uspio odgovoriti. Domaćin je polako skidao zaostatak, a na kraju je tricom Arrona Afflaloa sedam sekundi prije kraja izborio produžetak gdje je nakon pogođene trice Jameera Nelsona i promašene trice Josha McRobertsa preuzela kontrolu i otišao do pobjede. Sjajan je bio Nikola Vučević s 24 poena (11/22) i 23 skoka dok je Afflalo dodao 17 poena (3/9). Kod Bobcatsa koji su sada iza Wizardsa 2.5 pobjede po 24 poena ubacili su Josh McRoberts (8/16, trica 6/12, sedam skokova, šest asistencija) i Kemba Walker (8/25, osam asistencija, pet skokova).

Toronto Raptorsi osigurali su mjesto u doigravanju domaćom pobjedom protiv Boston Celticsa 105:103. Motiviraniji domaćin uspio je izvući pobjedu u tijesnoj završnici zahvaljujući ubačaju Amira Johnsona sedam sekundi prije kraja susreta koji je pogodio za konačnih 105:103 poslije čega Sullingerova trica nije ušla. DeMarr DeRozan predvodio je Raptorse s 30 poena (12/27), a Terrence Ross je dodao 17 poena (6713). Kod poraženih Jerryd Bayless je ubacio 20 poena (8/13), a Jeff Green koji je nastupio unatoč bolovima u vratu dodao je 16 poena (7/14).

Nadomak potvrde ulaska u doigravanje nalaze se Brooklyn Netsi koji su na svom parketu nadigrali Cleveland Cavalierse i slavili sa 108:97. Nada Cavaliersa da bi mogli ući u postsezonu tako je sve manja, a u ovom susretu nisu imali odgovora šuterski raspoloženog domaćina koji je ubacio 14 trica i šutirao iz igre 55 posto. Paul Pierce je ubacio 22 poena (5/6 sve za tricu), Joe Johnson 14 poena (6/8), a Mirza Teletović je dodao deset skokova. Kod Cavsa po 20 poena su upisali Luol Deng (7/15, sedam asistencija, šest skokova) i Dion Waiters (6/18, pet asistencija), a Anderson Varejao je uhvatio 13 skokova.

Miami Heat se iživio nad jadnim Detroit Pistonsima pregazivši ih u Michiganu sa 110:78. Već nakon tri četvrtine bilo je 92:60, prednost je rasla iz minute u minutu i Heat je ipak u posljednjoj dionici s "rezervistima" podignuo nogu s gasa i dao domaćinu da dođe do daha. Triple-double upisao je LeBron James sa 17 poena (7/13), 12 asistencija i deset skokova, a 17 poena (8/11) i pet skokova dodao je Udonis Haslem. U domaćem sastavu po 12 poena upisali su Greg Monroe (5/14, osam skokova) i Will Bynum (3/5) dok je Andre Drummond uhvatio 14 skokova.

Teško je išta dobro reći o obrani Lakersa koja je u Minneapolisu primila čak 143 poena. Raspoloženi domaćin šutirao je iz igre 67.1 posto, najviše što je jedna momčad ove sezone uspjela. Iako se gostima vratio Steve Nash, nije to nimalo promijenilo sliku ove momčadi koja je još jednom izgledala - užasno. Timberwolvese su predvodili Nikola Peković s 26 poena (9/10) i Kevin Love s 22 poena (6/10), deset skokova i deset asistencija sa svojim drugim triple-double učinkom u karijeri. Kod gostiju Kent Bazemore je ubacio 21 poen (9/18), a Jodie Meeks 19 poena (6/13).

New Orleans Pelicansi su malo kasno počeli nizati pobjede. Ubilježili su petu uzastopnu, ali više nemaju šanse za doigravanje. Međutim, s novom pobjedom i ovim nizom barem ne pokušavaju odtankirati nastavak sezone i boriti se za što lošiju poziciju zbog drafta za razliku od nekih. Protiv Jazzera su slavili 102:95 predvođeni s 22 poena (9/20) i čak 15 asistencija Tyrekea Evansa, 20 poena (7/11) Anthonyja Morrowa te deset skokova Alexisa Ajince. U gostujućem sastavu Gordon Hayward je ubacio 21 poen (6/13) uz sedam asistencija, a Derrick Favors 18 poena (6/9) uz 11 skokova. Loša vijest za Pelicanse je nova ozljeda Anthonyja Davisa koji je već u četvrtoj minuti napustio parket.

37. uzastopnu utakmicu Kevin Durant je ubacio 25 ili više poena i tako se približio Michaelu Jordanu na samo tri utakmice zaostatka u tom nizu. Protiv Kingsa Oklahoma je imala jednostavniji posao nego što konačnih 94:81 pokazuje, naime uoči posljednje četvrtine bilo je već 82:51 i Kingsi su uspjeli tek smanjiti visok zaostatak. Durant se zaustavio na 29 poena (9/11) i šest asistencija, a Russell Westbrook je pomogao sa 18 poena (7/12), šest asistencija i pet skokova. Kod poraženih Ben McLemore je upisao 18 poena (5716), Travis Outlaw 17 poena (6/13), Jason Thompson deset poena (5/9) uz 14 skokova, a skok manje je uhvatio Quincy Acy.

Phoenix Sunsi su u velikom naletu i upisali su šestu uzastopnu pobjedu. Na svom parketu su svladali New York Knickse sa 112:88 i tako napravili još jedan korak prema doigravanju. S druge strane Knicksi u žestokoj borbi za osmo mjesto na Istoku nisu iskoristili priliku da se približe Atlanti na samo pobjedu zaostatka. Još jednom je briljirao Goran Dragić s 32 poena (11/17, trica 5/9), po 16 su dodali Eric Bledsoe (6/15, sedam skokova, šest asistencija) i Markieff Morris (5/7, osam skokova), a Miles Plumlee je dodao 11 poena (5/6) i 12 skokova. Kod Knicksa Carmelo Anthony je ubacio 21 poen (8/20) uz sedam skokova, a Amar'e Stoudemire 19 poena (8/16) uz šest skokova.

NBA:
Washington Wizards - Indiana Pacers 91:78
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 100:93
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 102:133
Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 74:91
Orlando Magic - Charlotte Bobcats 110:105 (OT)
Toronto Raptors - Boston Celtics 105:103
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 108:97
Detroit Pistons - Miami Heat 78:110
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 143:107
New Orleans Pelicans - Utah Jazz 102:95
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 94:81
Phoenix Suns - New York Knicks 112:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.03.2014. u 13:53
    haha Blazersi imaju obrambenog potencijala? to zato kaj su zaustavili jedan od najgorih napada lige? Cijelu sezonu nisam baš uvjeren u snagu blazersa(bilo je lijepo dok su trice ulazile i dok nije bilo nikakvih bitnijih ozljeda), meni se čini da će izlet iz playoffa brže od bobcatsa.
    Obrisan korisnik