Košarka

Video: Curry sa sirenom donio pobjedu Warriorsima u produžetku u Dallasu

Branimir Korać • srijeda, 02.04.2014.
Video: Curry sa sirenom donio pobjedu Warriorsima u produžetku u Dallasu
Foto: EPA

Svega tri dvoboja bila su na rasporedu noćas u NBA ligi. Najneizvjesnije bilo je u Dallasu gdje je Golden State slavio u produžetku ubačajem Stepha Curryja dok su Brooklyn Netsi i Portland Trail Blazersi nastavili nizove...

Golden State Warriorsi doputovali su oslabljeni u Dallas bez Davida Leeja i Andrewa Boguta, no to ih nije zaustavilo na putu do pobjede. Slavili su sa 122:120 u produžetku zahvaljujući ubačaju Stephena Curryja sa sirenom.

Maverickse je ovaj poraz bacio na deveto mjesto u dramatičnoj borbi za ulazak u doigravanje, a Nowitzki i društvo mogu žaliti jer su imali priliku upisati pobjedu u ovom susretu.

U utakmici punoj uspona i padova Dallas je imao prednost na poluvremenu, u zadnjih minutu i pol regularnog dijela ušao je sa 106:102, međutim trice Andrea Iguodale i Klaya Thompsona vratile su Golden State. U produžetku je kod 120:120 priliku imao Monta Ellis, njegov pokušaj blokirao je Jermaine O'Neal da bi nakon toga Curry ubacio za pobjedu.

"Sjajna pobjeda za nas. Malo toga nam je išlo u prilog, Dallas je bio u naletu, međutim dečki su se podigli i uzeli pobjedu. O'Neal je bio fantastičan, bio je opasnost više, postavljao je blokove, tjerao ih na obranu i upisao je vjerojatno potez utakmice blokadom nad Ellisom. On je fantastičan košarkaš s fantastičnom karijerom koju na isti način završava", govorio je Marc Jackson.

Kod Warriorsa Klay Thompson je ubacio 27 poena (11/24) uz po pet skokova i asistencija, Stephen Curry je dodao 23 poena (10/17) i deset asistencija, a Jermaine O'Neal 20 poena (9/12) i osam skokova. Kod Dallasa Dirk Nowitzki je ubacio 33 poena (13/21, trica 6/8) uz 11 skokova, Monta Ellis 27 poena (11/23) uz šest asistencija dok je Shawn Marion uhvatio deset skokova.

Nakon podbačaja u ranoj fazi sezone, Brooklyn Netsi izgledaju kudikamo bolje. Upisali su 40. pobjedu u sezoni i osigurali doigravanje slavivši na svom parketu protiv Houston Rocketsa kojima je nedostajao Dwight Howard.

Netsi igraju sjajno na svom parketu, u velikom su naletu i Rocketsi su još jedna od momčadi koja ih nije uspjela zaustaviti. Posljednju pobjedu Brooklyn je protiv Houstona upisao još 2006. godine kada je bio New Jersey, no u sezoni uzleta prekinuo je tu neugodnu tradiciju. Susret je prelomljen na samom početku posljednje četvrtine kada je domaćin otišao na devet poena prednosti i Rocketsi više nisu zaprijetili.

"Idemo od utakmice do utakmice i dajemo sve od sebe da obranimo domaći teren. Došli su po pobjedu, ali smo ih ispratili s porazom i samo nas je to zanimalo, to želimo priuštiti svakom protivniku. Protiv momčadi sa Zapada u posljednje vrijeme igramo najbolju košarku", rekao je Shaun Livingston.

Netse je predvodio raspoloženi Joe Johnson s 32 poena (13/21) dok je Livingston dodao 17 poena (6/12) i šest skokova. Kod poraženih James Harden je ubacio 26 poena (4/10), Chandler Parsons 16 poena (7/15) uz osam skokova, a Omer Asik je dodao 12 poena (5/8) uz 23 skoka.

Portland Trail Blazersi upisali su i četvrtu uzastopnu pobjedu svladavši Los Angeles Lakerse sa 124:112. Dvoboj protiv Lakersa uvijek je poslastica za Blazerse i njegove navijače i bez obzira što su sadašnji Lakersi daleko od snažnog protivnika i ovaj dvoboj se očekivao s posebnom nervozom. Blazersi još uvijek nisu osigurali doigravanje, međutim nakon oporavka LaMarcusa Aldridgea napravili su nekoliko velikih koraka prema tom cilju.

U ovom susretu su napadom otišli do pobjede, obrana je bila u drugom planu i Lakersima nije bilo dopušteno da ozbiljno zaprijete.

"Imali smo teško razdoblje, ali sada je to iza nas i mislim da idemo u pravom smjeru. Približavamo se doigravanju i želimo tamo otići sa serijom pobjeda kako bismo u njega ušli u pravom raspoloženju", rekao je Damian Lillard.

U pobjedničkom sastavu Lillard je ubacio 34 poena (10/22, trica 5/10) uz osam asistencija, Aldridge je dodao 31 poen (12/20), 15 skokova i šest asistencija, a Robin Lopez deset poena (4/5) i deset skokova. Kod Lakersa Nick Young je ubacio 40 poena (15/26, trica 6/13), Kent Bazemore 17 poena (6/10), a Steve Nash deset poena (2/5) uz deset asistencija.

NBA:
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 120:122 (produžetak)
Brooklyn Nets - Houston Rockets 105:96
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 112:124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.04.2014. u 16:47
    dobro se Brooklyn oporavio,14 zaredom taru kod kuce i igraju impresivno,jos ako se KG malo oporavi za Playoff mozda bi nekome cak mogli pomrsiti racune..
    Obrisan korisnik
  • jeffhardy1902.04.2014. u 16:43
    Mislim da je bila silazna putanja u napadu prije Curryevog koša, ali dobro. Nowitzki odigrao sjajnu utakmicu.
    jeffhardy19