Rukomet

Vuglač u zadnjoj sekundi donio Zagrebašima pobjedu protiv Maribora

Iz Kutije šibica:Sportnet • srijeda, 02.04.2014.
Vuglač u zadnjoj sekundi donio Zagrebašima pobjedu protiv Maribora

Posljednji dvoboj prije odlaska u Novi Sad na Final Four SEHA lige momčad CO Zagreba završila je pobjedom protiv slovenskog Maribora u uzvratnoj prijateljskoj utakmici. Zagrebaši su pobjedom uzvratili Slovencima za minimalan poraz, a hrvatski prvak, iako je većinu utakmice bio u rezultatskom zaostatku, do slavlja je došao pogotkom Marija Vuglača u zadnjim sekundama utakmice…

Rukometaši Zagreba ugostili su u Kutiji šibica slovenski Maribor od kojeg su prije tri dana minimalno poraženi na njihovu terenu. U prijateljskoj utakmici koja je poslužila igračima Borisa Dvoršeka kao zadnja provjera prije odlaska u Novi Sad, gdje Zagrebaši brane naslov regionalnog prvaka, momčad Zagreba igrala je bez nekih standardnih lica, a to je ujedno bila i prilika za mlade igrače da pokažu što znaju. Naime, zbog reprezentativnih obaveza trener Dvoršek nije mogao računati na vratara Ivana Stevanovića, Lovru Šprema i Jerka Matulića koji je pozvan naknadno, kao zamjena Ivana Čupića koji će Švicarsku propustiti zbog ozljede.

Trener Zagrebaša na teren je kao početnu postavu poslao vratara Filipa Ivića, a ispred njega su se našli Luka Stepančić, Antonio Kovačević, Josip Valčić, Ilija Brozović, Josip Šandrk te kapetan Zlatko Horvat. Osim A reprezentativaca, zbog ozljeda su izostali Stipe Mandalinić i Tonči Valčić te Lovro Mihić i Luka Šebetić zbog reprezentativnih obaveza u mladoj reprezentaciji.

Momčad CO Zagreba susret je otvorila Ivićevom obranom te Valčićevim pogotkom za početno vodstvo, a prvi pogodak u redovima Maribora postigao je bivši igrač Zagreba Marino Marić. Domaćini su do 16. minute imali prednost, ali Miha Zarabec tada postiže izjednačujući pogodak, a odmah potom goste u prvo vodstvo dovodi Blaž Kleč koji s dva pogotka odvodi Maribora na dva razlike što tjera Dvoršeka da pozove minutu odmora. U 23. minuti Marić odvodi goste na prednost od tri razlike (10:13), ali Zagreb do kraja prvog poluvremena uspijeva doći do izjednačenja (16:16), ponajviše zahvaljujući čvrstoj obrani i dobrim blokovima te odličnoj igri Horvata i Stepančića.

Početkom drugog poluvremena rezultat su u egalu pogocima držali Stepančić i Sandro Obranović, ali nakon jedne Obranovićeve krivo dodane lopte Maribor odlazi na dva razlike. U 45. minuti, nakon isključenja Obranovića Zarabec realizira sedmerac i odvodi svoju momčad na tri pogotka prednosti (23:27). Zagreb brzim pogocima Šandrka i Marija Vuglača te dvjema obranama Ivića dolazi do izjednačenja (27:27), a gostujući trener Marko Šibila poziva minuta odmora. Deset minuta prije kraja Horvat je isključen zbog prekršaja na Kalebu, a na tri razlike goste ponovno odvodi Grega Jamnik. U 55. minuti Kovačevićevim pogotkom Zagreb dolazi do izjednačenja, a u igri gol za gol više su koncentracije imali Zagrebaši. Nakon minute odmora, Vuglač je realizirao napad za pobjedu i uzvratio gostima za minimalan poraz.

Najučinkovitiji u redovima Zagreba bili su kapetan Zlatko Horvat i raspoloženi Luka Stepančić s po osam postignutih pogodaka, odličan je bio i Sandro Obranović sa šest pogodaka, a četiri pogotka postigao je Ilija Brozović. Filip Ivić skupio je šest obrana, a četiri obrane dodao je mladi Matej Mudrinjak. Kod gostiju sedam pogodaka postigli su bivši Zagrebov igrač Ante Kaleb, Grega Jamnik i Miha Zarabec, a pet je dodao Marino Marić. Vratari Čudić-Vran skupili su osam obrana. Nikola Špelić za goste nije nastupio zbog ozljede.

Idući susret momčad CO Zagreba igra u polufinalu završnice SEHA lige, a protivnik joj je makedonski Vardar. Drugi susret polufinala igra se između Tatran Prešova i Meškov Bresta. Final Four se igra od 11. do 13.4. u Novom Sadu.

Prijateljska utakmica:
CO Zagreb - Maribor Branik 34:33 (16:16)

Tekst:Marija Pastuović

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • EvoMeTuSam03.04.2014. u 19:18
    Koji su to suci bili kad ih se toliko hvali, odnosno ne hvali!?Čuo sam da je bilo suđenje na vrlo lošoj razini!!!
    EvoMeTuSam
  • rider1103.04.2014. u 16:26
    Veliki rukometni velikan i jedini hrvatski rukometni klub muku muči s trećom slovenskom momčadi. Vardar će ih pojest u Novom Sadu.
    rider11
  • perozdero02.04.2014. u 22:27
    kaje bilo tak teško napisat ko su bili ti mladi suci koji su i više nek dobro odsudili utakmicu??? bi nekom kruna s glave opala???
    perozdero