Tenis

Lučić-Baroni nakon trosatnog maratona izborila plasman u glavni ždrijeb Strasbourga

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.05.2014.
Lučić-Baroni nakon trosatnog maratona izborila plasman u glavni ždrijeb Strasbourga
Foto: Jurica Rako

Mirjana Lučić-Baroni uspjela je ući u glavni ždrijeb WTA turnira u Strasbourgu svladavši nakon teške borbe prvu nositeljicu kvalifikacija Kineskinju Jie Zheng u tri seta 7:6, 4:6, 7:5...

I drugi međusobni dvoboj između Mirjane Lučić-Baroni i Jie Zheng bio je dugačak, neizvjestan i težak. U prvom njihovom međusobnom susretu slavila je Kineskinja u Carlsbadu u tie-breaku trećeg seta, međutim ovdje je bolja bila Lučić-Baroni koja je slavila sa 7:6, 4:6, 7:5 nakon tri sata borbe.

Lučić-Baroni je bila pred ispadanjem, zaostajala je u trećem setu 5:3 i Zheng je imala servis za meč, međutim uspjela se izvući i s četiri gema u nizu.

Servis nije imao neku važnu ulogu u ovom meču, igračice su po sedam puta gubile gemove na svom početnom udarcu i niti prednost od dvostrukog breaka nije puno značila.

Tako je Kineskinja u meč ušla s 3:0 pa Lučić-Baroni nanizala pet gemova u nizu da bi na kraju tie-break odlučio prvi set.

Priliku za rješenje meča Lučić-Baroni propustila je u drugom setu kada je imala uz break prednosti kod 3:1 četiri lopte za dvostruki break, a nakon što ih nije iskoristila, izgubila je svoj servis i ubrzo i set.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Kineskinja priliku propustila kod 5:3 i do kraja meča Lučić-Baroni bila je bolji protivnik i na kraju slavila.

Protivnicu u glavnom turniru saznat će vrlo brzo, a može igrati protiv Amerikanke Lauren Davis, šesta nositeljica Bojana Jovanovski, sedma nositeljica Shuai Peng ili Švicarka Stefanie Voegele.

WTA Strasbourg, kvalifikacije, treće kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska, 6) - Jie Zheng (Kina, 1) 7:6(5), 4:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2014. u 16:45
    Mikica se razjebala :D ajde sad napravit dobar rezultat! bravo!
    Obrisan korisnik
  • teniosac19.05.2014. u 15:19
    bravo Mirjana,ovu kineskinju nije baš lako dobiti..
    teniosac