Tenis

Ajla Tomljanović u drugom kolu Strasbourga protiv Kazahstanke Diyas

Branimir Korać • utorak, 20.05.2014.
Ajla Tomljanović u drugom kolu Strasbourga protiv Kazahstanke Diyas
Foto: EPA

Susreti prvog kola WTA turnira u Strasbourgu i Nürnbergu donijeli su ponešto iznenađenja. Najveće je svakako poraz Kirsten Flipkens u susretu protiv Kazahstanke Zarine Diyas...

Nürnberg: Uvjerljiv start za Bouchard

Eugenie Bouchard ubilježila je vrijednu pobjedu protiv Barbore Zahlavove Strycove. Na prošla dva turnira mlada Kanađanka ispadala je u prvom kolu i ovo joj je bila prijeko potrebna pobjeda za podizanje samopouzdanja uoči Roland Garrosa. Posao je bio lagan, Čehinja nije imala nikakve šanse.

"Dobro sam trenirala u Nürnbergu i osjećam da sam aktivnija na terenu, bolje se krećem i slobodnije udaram lopticu. Ovo mi je zadnja prilika za dobru pripremu za Roland Garros i zato želim odraditi posao što je bolje moguće", rekla je Bouchard.

Mlada Ukrajinka Elina Svitolina morala je dosta raditi za pobjedu protiv iskusne Čehinje Ivete Melzer poznatije kao Benešova. Obje igračice su se mučile na servisu, a u završnici oba seta Svitolina je ipak uspjela zadržati mirnoću i uzeti pobjedu nakon više od sat i pol igre.

Peta nositeljica Nürnberga Austrijanka Yvonne Meusburger nastavila je seriju poraza. Upisala je i peti u nizu, a posljednju pobjedu ostvarila je još u Marrakechu protiv Španjolke Cabeza-Candele poslije čega je četiri puta s nastupom završavala u prvom kolu. U Njemačkoj ju je eliminirala Karolina Pliškova i to nakon što je dva puta zaostajala za jedan break u drugom setu.

Sve bolja Francuskinja Caroline Garcia uz dosta muke izborila je prolaz svladavši izraelsku kvalifikanticu Juliju Glushko nakon više od dva i pol sata igre. Garcia je u trećem setu kod 3:2 došla u break zaostatka, ali brzo se oporavila i uspjela teškom mukom na kraju doći do pobjede.

Annika Beck napokon je uspjela svladati Janu Čepelovu i to iz četvrtog pokušaja. Pobjeđivala ju je dvaput u juniorskoj konkurenciji, međutim nikad na WTA Touru, no to je uspjela prekinuti na njezinom terenu i to za 75 minuta igre.

WTA Nürnberg, prvo kolo:
Alison van Uytvanck (Belgija) - Antonia Lottner (Njemačka, WC) 6:1, 6:2
Karolina Pliškova (Češka) - Yvonne Meusburger (Austrija, 5) 6:3, 6:4
Elina Svitolina (Ukrajina, 4) - Iveta Melzer (Češka) 7:5, 6:4
Beatriz Garcia Vidagany (Španjolska, Q) - Nina Zander (Njemačka, Q) 6:2, 6:3
Annika Beck (Njemačka, 8) - Jana Čepelova (Slovačka) 6:2, 6:3
Caroline Garcia (Francuska, 7) - Julia Glushko (Izrael, Q) 6:4, 5:7, 7:5
Dinah Pfizenmaier (Njemačka) - Montserrat Gonzalez (Paragvaj, LL) 6:2, 6:4
Karin Knapp (Italija) - Shahar Peer (Izrael) 6:3, 6:2
Jaroslava Švedova (Kazahstan) - Patricia Mayr-Achleitner (Austrija) 7:5, 6:3
Anastasia Rodionova (Australija, Q) - Tereza Martincova (Češka, LL) 6:3, 3:6, 6:3
Eugenie Bouchard (Kanada, 2) - Barbora Zahlavova Strycova (Češka) 6:0, 6:3

Strasbourg: Diyas neočekivano do dvoboja s Ajlom

Najveće iznenađenje u Strasbourgu priredila je Kazahstanka Zarina Diyas koja je u tri seta svladala Kirsten Flipkens. Mogla je Kazahstanka ček i brže do pobjede, u drugom setu je kod 6:5 servirala za meč, no neuspješno i na kraju je posao dovršavala u trećem setu.

"Ona je bivša polufinalistica Wimbledona i sjajna igračica stoga će mi ova pobjeda dosta podići samopouzdanje. Pokušavala sam je natjerati na što više kretanja, išla sam na mrežu i dobro servirala. Bio je to jako težak meč i velika pobjeda. Jako sam sretna, dobro sam igrala", rekla je Diyas koju u drugom kolu očekuje Ajla Tomljanović s kojom još nije igrala.

Od turnira u Strasbourgu oprostila se peta nositeljica Elena Vesnina. Casey De'llAcqua nije odustajala niti kada je u prvom setu zaostajala 5:2 i suočila se sa set loptom, a niti nakon što je izgubila drugi set. U trećem setu preuzela je apsolutnu kontrolu kod 4:3 i do kraja meča nije izgubila niti poen.

Osma nositeljica Alison Riske bez većih problema plasirala se u drugo kolo. Prva protivnica bila joj je Brazilka Teliana Pereira koju je svladala bez većih problema. U svakom setu ispustila je po tri gema i zakazala novi dvoboj s Madison Keys od koje je u Rimu poražena u dva seta. Za manje iznenađenje pobrinula se Francuskinja s pozivnicom Claire Feuerstein koja je u tri seta svladala Sharon Fichman.

WTA Strasbourg, prvo kolo:
Madison Keys (SAD) - Maria-Teresa Torro-Flor (Španjolska) 7:6(2), 6:2
Alison Riske (SAD, 8) - Teliana Pereira (Brazil) 6:3, 6:3
Vania King (SAD) - Paula Ormaechea (Argentina) 5:7, 6:2, 6:1
Casey Dell'Acqua (Australija) - Elena Vesnina (Rusija, 5) 7:5, 3:6, 6:3
Zarina Diyas (Kazahstan) - Kirsten Flipkens (Belgija, 3) 6:2, 6:7(3), 6:3
Claire Feuerstein (Francuska, WC) - Sharon Fichman (Kanada) 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!