Tenis

Mirjana Lučić-Baroni nadigrala šestu nositeljicu i bez problema dohvatila drugo kolo

Branimir Korać • utorak, 20.05.2014.
Mirjana Lučić-Baroni nadigrala šestu nositeljicu i bez problema dohvatila drugo kolo
Foto: Jurica Rako

Odličan dan za hrvatski tenis nastavila je i Mirjana Lučić-Baroni koja je u prvom kolu Strasbourga nadigrala šestu nositeljicu Bojanu Jovanovski i lakoćom se plasirala u drugo kolo...

Lučić-Baroni u glavni ždrijeb je ušla kroz kvalifikacije i nije imala lagan posao. Igrala je težak meč u finala kvalifikacija protiv Jie Zheng, međutim tih tri sata tenisa nisu ostavili traga na njoj.

Prvo kolo donijelo joj je šestu nositeljicu Bojanu Jovanovski, a Lučić-Baroni je lakše od očekivanja upisala pobjedu i plasirala se u drugo kolo.

Iako je hrvatska tenisačica došla do breaka već u prvom gemu meča, nije imala lagan posao do kraja seta. Jovanovski se pokušavala vratiti, a najbolju priliku propustila je kod 2:1 kada nije iskoristila tri break lopte.

Lučić-Baroni je prvi set uzela sa 6:4 i u odličnom ritmu nastavila je i u drugom setu. Vrlo brzo je došla do dvostrukog breaka, igra Jovanovski potpuno se raspala i Lučić-Baroni je bez izgubljenog gema u tom drugom setu stigla do prolaza.

Bio je to drugi susret protiv Jovanovski i pobjeda nakon poraza prije dvije godine u Dallasu. U drugom kolu igrat će protiv Portorikanke Monice Puig s kojom još nije igrala.

WTA Düsseldorf, prvo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska, Q) - Bojana Jovanovski (Srbija, 6) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac20.05.2014. u 20:20
    bravo Mirjana..
    teniosac