Tenis

Tomljanović i Lučić-Baroni ostale bez osvojenog seta u drugom kolu Strasbourga

Branimir Korać • srijeda, 21.05.2014.
Tomljanović i Lučić-Baroni ostale bez osvojenog seta u drugom kolu Strasbourga
Foto: EPA

Ajla Tomljanović i Mirjana Lučić-Baroni nisu uspjele proći u četvrtfinale WTA turnira u Strasbourgu. Obje su poražene s po 2-0 u setovima, a bolje su bile Zarina Diyas i Monica Puig...

Nakon odličnog početka turnira i pobjeda Ajle Tomljanović i Mirjane Lučić-Baroni, stigle su loše vijesti. Obje su zapele u drugom kolu i to bez osvojenog seta.

Bliže prolazu bila je Ajla Tomljanović od koje se i očekivalo da bi mogla svladati Kazahstanku Zarinu Diyas. Međutim, Tomljanović nije bila u pravom izdanju i Diyas je stigla do pobjede 6:4, 7:6.

Diyas je slavila za sat i pol u susretu koji je dobro krenuo za Tomljanović, hrvatska tenisačica bila je vrlo uvjerljiva na svom servisu uz samo dva izgubljena poena, ali samo do završnice seta. Tada po prvi put ulazi u krizu, Diyas dolazi do prve break lopte, odmah je koristi i uzima set sa 6:4.

Loše se to odradilo na Tomljanović koja odmah ulazi u minus 3:0 u drugom setu da bi se ipak uspjela vratiti i u završnici imati čak servis za set. Umjesto da odvede meč u treći set, vratila je Kazahstanku u set i na kraju se morala boriti za tie-break. Spasila je dvije vezane meč lopte, ali u 13. igri izgubila je od 4:3 četiri poena zaredom i ostala bez drugog kola.

Ništa bolje nije prošla niti Lučić-Baroni koja je ipak imala nešto težu protivnicu. Monica Puig je prošle sezone naznačila visok potencijal, ove sezone igra nešto skromnije, međutim u Strasbourgu igra dobar tenis.

Hrvatska tenisačica nije imala previše šanse i oprostila se od turnira za sat i šest minuta igre. Ipak, Lučić-Baroni može biti zadovoljna, u Strasbourgu je upisala četiri pobjede i tako podigla samopouzdanje uoči Roland Garrosa.

WTA Strasbourg, drugo kolo:
Zarina Diyas (Kazahstan) - Ajla Tomljanović (Hrvatska) 6:4, 7:6(4)
Monica Puig (Portoriko) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren21.05.2014. u 22:10
    Šteta, Diyas je protivnica koja bi se trebala proći, no kaj sad.
    Zdren