Rukomet

Goluža objavio popis putnika za Južnu Koreju i najavio utakmicu Svijeta s Egiptom

Iz Panorame:Danijela Lemaić • petak, 23.05.2014.
Goluža objavio popis putnika za Južnu Koreju i najavio utakmicu Svijeta s Egiptom
Foto: EPA

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupit će se početom lipnja kako bi se pripremila za turneju po Južnoj Koreji gdje će tijekom tjedan dana odigrati dva susreta s domaćinom. Tom prilikom izbornik Goluža objavio je popis reprezentativaca na koje računa u novoj akciji seniorske reprezentacije. Također, Goluža je prokomentirao svoju ulogu izbornika Svijeta u humanitarnoj utakmici protiv Egipta i objavio popis za taj susret.

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom drugo je okupljanje nakon Europskog prvenstva u Danskoj. S obzirom na to da su izborili izravan plasman na Svjetsko prvenstvu u Kataru početkom sljedeće godine hrvatski rukometaši su reprezentativni tjedan u ožujku iskoristili za prisustvo na turniru u Švicarskoj povodom obljetnice 60 godina rukometnog saveza Švicarske, dok će reprezentativni tjedan u lipnju provesti u Južnoj Koreji.

Započeo je hrvatski izbornik s putom u Južnu Koreju: "Okupljanje za Koreju je 1. lipnja, dok na put krećemo 2. lipnja. Nećemo imati treninge u Zagrebu, dok ćemo tamo odraditi njih dva ili tri. S domaćinima ćemo odigrati dvije utakmice u Olympic Areni 6. i 8. lipnja."

Rukometaši posjetili Slavoniju

Izbornik Goluža zajedno s reprezentativcima Zlatkom Horvatom, Josipom Valčićem i Lukom Stepančićem obišao je poplavljena područja u Slavoniji, a dan nakon tog posjeta kazao je: "Počet ću s temom koja nije sportska, ali moram to podijeliti s vama. Jučer smo obišli poplavljena područja u Slavoniji i moram reći da suosjećamo s tim ljudima, sa svima koje je ta tragedija zadesila bez obzira na nacionalnu pripadnost. Ono što smo vidjeli na licu mjesta mene je osobno fasciniralo, ta ljudska snaga i borba za goli život."

"Teško je da se mora dogoditi takva tragedija da pokažemo veliko srce i povezanost, mislim da tako moramo živjeti stalno. HRS je uplatio novčana sredstva, pomogao je i pomagat će ubuduće svima. Odigrat će se i muške i ženske utakmice za podršku, a 1. lipnja na stadionu u Kranjčevićevoj će se odigrati nogometna utakmica u znak podrške gdje će cijela reprezentaciji biti gost. Svim žrtvama poplava ono najgore tek slijedi stoga moramo misliti na njih i pomagati im u svakom pogledu", nastavio je Goluža o situaciji u istočnoj Hrvatskoj.

"Na popisu se nalaze dva, tri nova imena kojima je to ulaznica za A reprezentaciju. No, kao što sam već prije rekao jedno je igrati u klubu, a drugo u reprezentaciji. U reprezentaciji postoji disciplina i odgovornost stoga onaj koji se ne bude pridržavao toga više se neće naći na popisu bez obzira na ime. Koga nema na popisu postoji i razlog zašto ga nema", prokomentirao je Goluža popis igrača koje vodi u Južnu Koreju.

Zašto se na popisu nisu pronašli poneki igrač objasnio je izbornik: "Domagoj Duvnjak je pošteđen zbog odlaska u Kiel u kojem ima liječnički pregled, Ivan Čupić ima problema s koljenom, dok Mirko Alilović već neko vrijeme vuče ozljedu ramena i moguće je da će po završetku sezone morati na operativni zahvat."

Nakon tjedan dana provedenih u Južnoj Koreji pred izbornikom Golužom, ali i ponekim reprezentativcima je humanitarna utakmica u Kairu gdje će snage odmjeriti reprezentacije Egipta i Svijeta. Ulogu izbornika Svijeta dobio je upravo hrvatski trener Goluža koji je istaknuo njenu važnost: "Osobno mi je velika čast i to nije samo moj uspjeh već i uspjeh cijelog HRS-a i Hrvatske. Želio bih se zahvaliti IHF-u i predsjedniku dr. Hassanu Moustafi na ukazanom povjerenju."

"Bilo je nekih 40-ak imena za taj susret, ali zbog nezgodnog termina u kojem se održavaju kvalifikacije i unaprijed su dogovorene neke akcije reprezentacija, kadar je bio sužen", kazao je riječ, dvije Goluža o popisu putnika u Egipat.

Reprezentaciju Svijeta tako će u Kairu predstavljati na vratima Jose Hombrados i Matias Schulz, krilne pozicije pokrivat će Manuel Štrlek, Torsten Jansen, Zlatko Horvat, Valentin Porte i Florian Kehrmann, na crti će se naći Igor Vori i Marco Oneto. Vanjsku liniju činit će na sredini Domagoj Duvnjak, Iker Romero i Diego Simonet, na lijevoj strani bit će Jakov Gojun i Pascal Hens, dok će se desno nalaziti Alex Dujšebajev i Marko Kopljar.

Slijedi SP juniorki u Hrvatskoj

Direktor marketinga HRS-a Silvio Njirić rekao je riječ, dvije o pripremama za nadolazeće Svjetsko juniorsko prvenstvo za žene koje će se od 28. lipnja do 13. srpnja 2014. godine održati u Hrvatskoj, točnije, Zagrebu, Koprivnici, Dugom Selu i Čakovcu, ali se i zahvalio novinarima za praćenje 3. Festivala rukometa koji se prošli tjedan održao u Umagu: "Želio bih se zahvaliti na medijskoj pažnji koju je HRS i Festival rukometa imao. Mi nemamo patent na to, ali smo među rijetkima u Europi koji organiziraju završnice na taj način. Kroz sedam dana u Umagu bilo je oko 1000 rukometaša na seminarima i u dvoranama koji su odigrali svoje završnice Prvenstva ili Kupa i za što smo dobili velike komplimente."

"Pred nama je sada Svjetsko prvenstvo juniorki i uskoro očekujemo sve ekipe i službene osobe. Preko 1000 ljudi bit će u Hrvatskoj kroz dvadesetak dana u ova četiri grada sjeverne Hrvatske. Ponosno mogu reći da je glavni pokrovitelj natjecanja predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, kao i tri županije. Znamo da se u istom terminu održava Svjetsko nogometno prvenstvo i da će se veliki dio medija baviti time, ali stavite malo informacija i o ovom velikom rukometnom događaju", za kraj je rekao Njirić.

Popis reprezentativaca za Južnu Koreju:

Vratari: Ivan Stevanović, Filip Ivić
Lijeva krila: Manuel Štrlek, Antonijo Kovačević
Desna krila: Zlatko Horvat, Nik Tominec
Pivoti: Igor Vori, Željko Musa
Lijevi vanjski: Jakov Gojun, Ivan Slišković, Damir Bičanić
Srednji vanjski: Josip Valčić, Igor Karačić, Luka Cindrić
Desni vanjski: Marko Kopljar, Šime Ivić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2014. u 18:05
    Kovačević je pozvan zbog igre u obrani, jako dobro igra halfa u 6-0, Šprem je totalno van forme, Ninčević nema kluba i stvarno neznam kog bi još mogao zvat...Jako mi je drago kaj su Karačić i Cindrić tu. Meni je osobno Sulić daleko najdraži naš reprezentativac i trenutno u ligi prvaka ima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2014. u 13:11
    Gotovo sam siguran da Porte neće igrati pivota, jer je on krilo ili vanjski :D. Lijepo što je Karačić pozvan, samo neka to nebude pozivnica da malo odigra, pa da onda dok se radi popis za SP nema ga nigdje. Ne znam koji je kriterij pozivanja da je Kovačević pozvan u A reprezentaciju na temelju što... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2014. u 01:32
    a i stanoviti Denis bi fino došao, jel...
    Obrisan korisnik
  • sportoz23.05.2014. u 19:24
    Pa moram priznati da sam iznenađen popisom. Nema Jose Valčića da plijeni pozornost svojim dokoljenicama, a i Igor Karačić je tu. Na slijedećem popisu možda osvane i stanoviti Renato, tko će ga znati... :)
    sportoz