Tenis

Lučić-Baroni poražena u prvom kolu Roland Garrosa od Amerikanke Riske

Branimir Korać • utorak, 27.05.2014.
Lučić-Baroni poražena u prvom kolu Roland Garrosa od Amerikanke Riske
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni neće igrati u drugom kolu Roland Garrosu. Već na startu turnira upisala je poraz i to protiv Amerikanke Alison Riske, igračice koja baš i nema previše uspjeha na ovoj podlozi...

Alison Riske bila je protivnica protiv koje se Mirjana Lučić-Baroni imala čemu nadati. Nakon dobrog nastupa u Strasbourgu, činilo se da je Mirjana prije Roland Garrosa uhvatila formu na zemljanoj podlozi, no Riske je na kraju ipak slavila.

Bio je to dvoboj igračica koje više vole one brže podloge, a ovdje se bolje snašla Amerikanka. Odnijela je pobjedu u dva seta, a Lučić-Baroni može žaliti za propuštenom prilikom posebno u prvom setu.

Hrvatska tenisačica imala je u prvom setu 4:1 i 15:40 za dvostruki break, no nije to iskoristila i tu su stvari krenule nizbrdo. Odmah je Riske vratila izgubljeni servis, odvela set u tie-break gdje je brzo došla do 5:1 i mirno privela set kraju.

Odmah na početku drugog seta Lučić-Baroni našla se u problemima, Riske je stigla do 0:40 i napravila rani break. Do kraja meča Lučić-Baroni nije nijednom zaprijetila povratkom, Riske je bila uvjerljiva na svom servisu i slavila je sa 7:6, 6:3.

15 neprisiljenih pogrešaka više na strani Mirjane Lučić-Baroni pomoglo je Riske da upiše jednu od rijetkih pobjeda na ovoj podlozi i svoju prvu pobjedu uopće u Roland Garrosu.

Roland Garros, prvo kolo:
Alison Riske (SAD) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 7:6(2), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!