Rukomet

Momčadi CO Zagreba i Nexea snage odmjeravaju u susretu humanitarnog karaktera

Zvonka Keliš • srijeda, 28.05.2014.
Momčadi CO Zagreba i Nexea snage odmjeravaju u susretu humanitarnog karaktera

Momčad CO Zagreba ove će srijede u sklopu devetoga kola Lige za prvaka gostovati u Našicama gdje će snage odmjeriti sa svojim starim dobrim suparnikom i znancem, ekipom Nexea koja je upravo protekloga vikenda ponovno osigurala naslov hrvatskog viceprvaka. U susretu u kojem bi svi zaljubljenici u rukomet trebali uživati u dobroj predstavi vrijedi istaknuti i njen humanitarni karakter kako bi se pomoglo žrtvama poplava u Slavoniji.

Novi i stari hrvatski rukometni prvak i viceprvak ove će srijede hrvatskim derbijem humanitarnog karaktera u Našicama zaigrati u svom posljednjem ovosezonskom međusobnom dvoboju te će uz dobru i opuštenu igru na terenu pokušati prikupiti što je moguće više pomoći za žrtve poplavljene Slavonije. Momčad CO Zagreba tako će željeti uz svoj moderan i brz rukomet opravdati ulogu favorita, dok će se Nexe na najbolji mogući način željeti oprostiti od svoje publike za ovu sezonu u kojoj je upravo u proteklome kolu potvrdio svoj broj dva u Hrvatskoj te time ponovno osigurao mjesto u novoj sezoni SEHA GSS lige.

Ni ove sezone u nastavku Premijer lige, točnije, borbi za prvaka Hrvatske momčad CO Zagreba nije imala problema te je još jednom nadmoćno i sa stopostotnim učinkom koračala k novom naslovu prvaka koji je ponovno već odavno osiguran. Hrvatski prvaci tako su u osam susreta ostvarili svih osam pobjeda, a nizali su ih protiv svih svojih suparnika od GRK Varaždina, Dubrave i Poreča, čak dva puta, preko Nexea do Karlovca protiv kojeg će ove nedjelje i zaključiti sezonu te kada će kapetan Zlatko Horvat podići novi trofej prvaka Hrvatske.

Bez Stepančića do kraja sezone

"Luka Stepančić još uvijek ima gips na ruci, nije za rukomet tako da ga u ove dvije utakmice nećemo forsirati. Nema potrebe. Vuglač i Šebetić su dobro odradili na toj poziciji ovaj dio Premijer lige i Kupa, Stepančić je nedostajao, ali dobro su ga pokrila ova dvojica. Nećemo sada forsirati, bolje da ga imamo spremnog za novu sezonu. Ostali su svi zdravi i svi će igrati osim Mandalinića naravno", otkrio je Dvoršek o zdravstvenoj situaciji njegove momčadi.

U Zagrebovim redovima sve je jasno, momci konačno pokazuju ono što je trener Boris Dvoršek od njih očekivao, sigurna su oba vratara, vrlo dobra i krila, sve bolji na crti je i Teo Čorić, dok u vanjskoj liniji svakako prednjače Mario Vuglač i Sandro Obranović. Iako, dakako, uvijek nedostaju ozlijeđeni Stipe Mandalinić i Luka Stepančić, momci se odlično snalaze bez njih, a priliku u posljednje vrijeme sve više dobivaju i talentirani članovi druge ekipe.

Uoči novog susreta s Nexeom Zagrebov strateg stoga je kazao: "Ovo će biti drugačija utakmica od onih kada je tek počela Premijer liga i kada su se spominjali derbiji i utakmice koje će odlučivati o naslovu prvaka. Mislim da je sada sve jasno, mi smo prvi, a Nexe drugi i osigurao je SEHA ligu, dakle, i jedni i drugi smo praktički napravili što smo trebali", započeo je Dvoršek te nadodao: "U srijedu bi trebala biti dobra utakmica bez opterećenja i pritiska i u njoj bi moglo biti mnogo dobrog rukometa, kao i dobrih poteza te se nadam punoj dvorani da vidi rukometni spektakl dvije objektivno najbolje hrvatske ekipe."

"Mi smo favoriti i u Našicama, igramo dobro i htio bih da još jednom potvrdimo da smo bolja ekipa od Nexea te da u punom sastavu odigramo i dobijemo ovu utakmicu. I dalje treniramo ozbiljno iako je sezona pri kraju, želimo Prvenstvo završiti s dvije pobjede, protiv Nexea i Karlovca, te želimo na najbolji mogući način završiti Premijer ligu. Očekujem našu pobjedu i dobru igru te nastavak onoga što radimo cijelu godinu, dakle, brz i moderan rukomet", jasan je ponovno bio trener Dvoršek.

U našičkim redovima od proteklog se vikenda, točnije, nedjelje naveliko slavi, naime, slavljem 27:23 u Karlovcu ekipa Nexea ponovno je potvrdila hrvatski broj dva te time i nanovo osigurala svoje mjesto u regionalnoj ligi, ali i EHF Kupu. Razloga za slavlje, ali i još bolju posljednju ovosezonsku predstavu pred domaćom publikom stoga je bilo te još i ima, a vrijedi i hrvatskom prvaku pružiti što bolji otpor nakon itekako uvjerljivog poraza 24:37 u sklopu četvrtog kola Lige za prvaka.

Utakmica humanitarnog karaktera

Iz redova našičkog Nexea stigla je vijest kako će ovaj dvoboj Nexea i CO Zagreba biti humanitarnog karaktera kako bi se pomoglo žrtvama poplavljene Slavonije. Naime, sva prikupljena sredstva na susretu bit će uplaćena obitelji Lisić s troje djece iz Gunje koja je u poplavama ostala bez svega. U akciji će sudjelovati svi posjetitelji, kao i igrači obje momčadi, djelatnici klubova i službene osobe koji će kupiti ulaznice za susret, a akciju će podržati i mnogi gospodarstvenici i pojedinci iz grada i okolice, te brojni mediji, kao i svi koji rade na organizaciji utakmice.

Našičani se tako nalaze na drugoj poziciji sa šest ostvarenih pobjeda i dva pretrpljena poraza te ukupno 12 osvojenih bodova te mnogo boljim izdanjima nakon nešto lošijeg početka i ulaska u samu Ligu za prvaka. Predvođeni sve raspoloženijim vratarem Josipom Pivcem uz standardno sjajnog Šimu Ivića, kao i Franju Lelića, Albina Etera te uvijek vrijednog Igora Vujića, ali i ostatkom ekipom i lijepom podrškom s tribina koja zasigurno neće izostati rukometaši Nexea trebali bi pokazati što sve znaju i umiju.

Netom nakon slavlja nad Karlovcem i ostvarenog uspjeha Vujić je prokomentirao ostvareno te želju za što boljim nadolazećim dvobojima: "Ostvarili smo cilj, osigurali smo drugo mjesto u Prvenstvu. Ostaju nam još dvije utakmice u kojima treba uživati. Iskreno mi je drago što nastavljamo sa SEHA ligom. Zaslužili smo ovaj uspjeh", dok je vratar Pivac nadodao: "Odlično smo odigrali posljednje dvije utakmice protiv Varaždina i Karlovca. Do kraja nema opuštanja, ali možemo u potpunosti uživati u rukometu."

U sezoni iza nas momčadi CO Zagreba i Nexea susrele su se dva puta u SEHA ligi, a u oba je susreta slavio hrvatski prvak bez većih problema. Iako su Zagrebaši uvjerljivi bili i u četvrtom kolu Lige za prvaka kada su slavili s 13 pogodaka razlike, Našičani su ove sezone ipak uspjeli jednom svladati svog najvećeg suparnika, naime, bolji su od njega bili s 36:34 u prijateljskoj utakmici povodom proslave 60 godina muškog rukometa u Koprivnici. Vrijedi stoga vidjeti što donosi peti ovosezonski dvoboj ove dvije momčadi te vrijedi pritom još jednom istaknuti humanitarni karakter samoga susreta.

Susret devetoga kola Lige za prvaka između Nexea i CO Zagreba u Školskoj dvorani u Našicama počinje u 19 sati.

Foto: Matija Hećimović

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Karlovac25:25Varaždin 1930
Poreč35:31Dubrava
Nexe Našice25:31RK Zagreb
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Karlovac25:25Varaždin 1930
Poreč35:31Dubrava
Nexe Našice25:31RK Zagreb
1RK Zagreb 10353:256+9720
2Nexe Našice 10280:275+512
3Varaždin 1930 10288:293-510
4Dubrava 10288:314-268
5Karlovac 10254:281-277
6Poreč 10246:290-443

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!