Ostali sportovi

Sandra Perković do još jedne uvjerljive pobjede u Dijamantnoj ligi

Branimir Korać • subota, 31.05.2014.
Sandra Perković do još jedne uvjerljive pobjede u Dijamantnoj ligi
Foto: Kristijan Komarica

Nakon briljantnog nastupa u Šangaju i vrlo uvjerljivog slavlja s najboljim hicem života, Sandra Perković nastavila je s odličnim nastupima i u Eugeneu gdje je također odnijela uvjerljivu pobjedu...

Prefontaine Classic u Eugeneu raspoređen je kroz dva dana, a prvog dana natjecanja na rasporedu je bilo bacanje diska sa Sandrom Perković u glavnoj ulozi. Iako su protivnice bile jake, postava mitinga vrhunska, Perković je glatko slavila.

Ovaj put disk nije letio preko 70 metara kao u Splitu i Šangaju, međutim išao je vrlo daleko do konačnih 69.32. Na taj način Sandra je popravila rekord mitinga i to za gotovo dva i pol metra. Rekord je držala upravo ona s bačenih 66.92 2012. godine.

Za razliku od Šangaja gdje je prvi hitac bio neispravan, Perković je u Eugeneu vodila od prve serije. Odmah je pokazala protivnicama da je zanima isključivo pobjeda i sa 65.77 zasjela na vrh.

Iako joj je trebalo vremena da se zagrije i dohvati one neuhvatljive za ostale daljine, nitko nije uspio nadmašiti niti tih 65.77 iz prve serije. Imala je još dva neispravna hica i jedan od 63.33 da bi u zadnje dvije serije bila najbolja. Prvo je u petoj seriji bacila disk na 67.07, a zatim je u šestoj bacila na pobjedničkih 69.32.

"Osjećam se odlično nakon još jednog odličnog rezultata. 66.93 je moj treći najbolji rezultat ove sezone. Došla sam vrlo spremna, ali malo sam imala problema s krugom koji je bio dosta brz na što nismo navikli. U zadnjoj seriji sam bacila taj hitac koji je ostavio konkurenciju daleko iza mene za čak četiri metra. Konkurencija je bila jaka s dvije osvajačice srebrne medalje sa svjetskih prvenstava, SAD je apsolviran, a sljedeće destinacija je Oslo", rekla je Perković nakon natjecanja.

Drugo mjesto zauzela je Njemica Shanice Craft s osobnim rekordom 65.38 dok je treća bila Amerikanka Gia Lewis-Smallwood sa svojim hicem sezone 64.98.

One dvije bacačice koje su po ugledu trebale biti odmah uz Perković, Nadine Müller i Melina Robert-Michon, nisu dohvatile postolje.

U subotu se miting nastavlja, a nastupit će i Ana Šimić u skoku u vis.

Dijamantna liga, disk:
1. Sandra Perković (Hrvatska) 69.32
2. Shanice Craft (Njemačka) 65.38
3. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 64.98
4. Nadine Müller (Njemačka) 64.37
5. Melina Robert-Michon (Francuska) 63.65
6. Julia Fischer (Njemačka) 63.55
7. Yaime Perez (Kuba) 62.04
8. Zaneta Glanc (Poljska) 60.33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2014. u 00:41
    Naša kraljica!
    Obrisan korisnik