Tenis

Ajla Tomljanović ipak bez četvrtfinala Roland Garrosa, Španjolka izborila dvoboj s Bouchard

Branimir Korać • nedjelja, 01.06.2014.
Ajla Tomljanović ipak bez četvrtfinala Roland Garrosa, Španjolka izborila dvoboj s Bouchard
Foto: Maja Giljanović

Carla Suarez Navarro bila je previsoka prepreka za Ajlu Tomljanović Španjolka je odigrala dobar meč i zaustavila hrvatsku tenisačicu nakon 75 minuta igre s dva puta po 6:3...

Suarez Navarro je po drugi put u karijeri dohvatila četvrtfinale Roland Garrosa, ovaj put preko našeg prvog reketa Ajle Tomljanović. 2007. godine Suarez Navarro je prvi put zaigrala u glavnom ždrijebu Roland Garrosa probivši se kroz kvalifikacije i odmah je iznenadila prolaskom među osam najboljih gdje je bolja bila Jelena Janković.

Ovaj put očekuje ju Eugenie Bouchard, sjajna mlada Kanađanka i jasno je da će pobjednica iz tog dvoboja ubilježiti rezultat karijere na Roland Garrosu.

Ajla Tomljanović nije uspjela, no ne smije biti nezadovoljna. Otišla je daleko, po prvi put bila na rubu drugog tjedna na Grand Slamu i nastup u Parizu može ocijeniti najvišim ocjenama.

Španjolka je ipak bila prejaka, nije puno toga poklonila i Tomljanović je na kraju poražena s dva puta po 6:3.

Prvi set izgubljen je u ranoj fazi kada je Suarez Navarro odmah napravila break i držala svoj početni udarac bez većih problema do samog kraja seta, a onda je još jednom oduzela servi Tomljanović za prednost 1-0 u setovima.

Drugi set bio je obećavajući za Ajlu, točnije njegov početak. Odmah je napravila break, no nije zadržala tu prednost i nakon dva uzastopno izgubljena servis gema došla je u vrlo tešku situaciju. Malo je nedostajalo da se izvuče, imala je dvije break lopte na servisu Suarez Navarro za meč, ali Španjolka se spasila i iskoristila drugu meč loptu za drugo četvrtfinale Roland Garrosa.

Roland Garros, četvrto kolo:
Carla Suarez Navarro (Španjolska, 14) - Ajla Tomljanović (Hrvatska) 6:3, 6:3
Eugenie Bouchard (Kanada, 18) - Angelique Kerber (Njemačka, 8) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis01.06.2014. u 21:49
    zato je imala sanchu panzu.
    cameosis
  • Obrisan korisnik01.06.2014. u 18:01
    nije imala šansu
    Obrisan korisnik
  • narada10801.06.2014. u 16:47
    Ali je Ajla unatoč zaostatku imala dosta simpatizere u publici koji su aplaudirali svaki bod - to se ne radi samo da bi se htjelo izvući najviše tenisa za ulaznice. To je znak da gledatelji priznaju kvalitetu igrača ili igračice.
    narada108
  • interreg01.06.2014. u 16:46
    Steta ali dobar rezultat, sada ne treba stati nego jos marljivija raditi i napredovati da ne bi bilo ko kod Martic koja je prije 2 godine odlicnom igrom dosla do osmine finala a sada nemoze dobiti skoro nikoga.
    interreg