Tenis

Tomljanović pogreške platila ispadanjem na startu Birminghama

Ante Zovko • ponedjeljak, 09.06.2014.
Tomljanović pogreške platila ispadanjem na startu Birminghama
Foto: EPA

Sezona na travnatoj podlozi nije dobro počela za Ajlu Tomljanović. Vodeća hrvatska tenisačica poražena je u prvom kolu WTA turnira u Birminghamu od Njemice Mone Barthel s 1:6, 4:6 za samo malo više od sat vremena.

21-godišnja Zagrepčanka je napravila čak šest dvostrukih pogrešaka na startu Birminghama, po tri u svakom setu, te se odmah našla na izlaznim vratima, kao i Donna Vekić nekoliko sati prije nje.

Obje igračice neuvjerljivo su krenule u meč, što se zrcalilo u njihovim servisima. Tomljanović je mogla odmah do breaka, zatim je izbjegla istu sudbinu, izgubila je servis u četvrtom gemu ostavši na samo jednom poenu. Barthel je na kraju trebala čak šest set-lopti kako bi okončala prvu dionicu spasivši pri tome i break-šansu Hrvatice.

Tomljanović je u drugom setu izgledala stabilnije na servisu, barem na početku, i prijetila Njemici, no dvostruke pogreške stajale su je još jednog breaka, u petoj igri. To će se pokazati kao prijelomna točka meča. Tomljanović jednostavno nije bila na željenoj razini i njezina suparnica uzela je ponuđeno. Servis Barthel nije bio jako ugrožen te je svojim servisom zaključila ogled.

Inače, bio je ovo drugi međusobni dvoboj Barthel i Tomljanović, a hrvatska je igračica ove godine u Stuttgartu, na zemlji, slavila u tri seta, sa 6:4, 5:7, 7:6(1).

Barthel će u drugom kolu igrati protiv prvopostavljene Srpkinje Ane Ivanović koja je bila slobodna u prvom kolu.

WTA Birmingham, prvo kolo:
Barthel (Njemačka) - Tomljanović (Hrvatska) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rios10.06.2014. u 08:19
    A o Čiliću protiv Matoševića u Queen'su nikakve najave? Bilo bi dobro da Čilić sad uzme Queen's i Wimbledon.
    rios
  • narada10809.06.2014. u 17:39
    steta, mogla je nakon ovog turnira skociti ispod TOP 50, ovog tjedna je 51.
    narada108