Ostali sportovi

Sjajan povratak Blanke Vlašić u Oslu, Ana Šimić zadržala vodstvo

Ante Zovko • srijeda, 11.06.2014.
Sjajan povratak Blanke Vlašić u Oslu, Ana Šimić zadržala vodstvo
Foto: Kristijan Komarica

Malo je nedostajalo Blanki Vlašić da u svojem prvom ovosezonskom nastupu na otvorenom ostvari i pobjedu. Na mitingu Dijamantne lige u Oslu preskočila je 198 centimetara i zauzela drugu poziciju, dok je Ana Šimić bila treća nakon što nije uspjela svladati tu visinu.

Stadion Bislett u Oslu mjesto je gdje je Vlašić odnijela četiri pobjede. Malo je nedostajalo za petu. Ruskinja Marija Kučina osvojila je prvo mjesto i četiri boda preskočivši 198 centimetara, ali je imala manje prethodnih pokušaja od Splićanke.

Odličan je to ipak rezultat Vlašić na njezinom prvom ovosezonskom natjecanju. Pokušala je na visini 201 cm, ali nije uspjela. Ana Šimić je, kao i u Hengelou prije nekoliko dana, preskočila 195 centimetara i zauzela treće mjesto osvojivši jedan bod. Triput je rušila letvicu na 198 cm.

Poslije tri mitinga Dijamantne lige, Šimić ostaje vodeća u ukupnom poretku s pet bodova, a drugo mjesto dijele Kučina i njezina sunarodnjakinja Ana Čičerova. Vlašić je na diobi sedmog mjesta s Beitiom, Kasprzyckom i McPherson.

Sljedeća postaja Dijamantne lige za visašice bit će u Parizu 5. srpnja.

Dijamantna liga, Oslo, skok u vis:
1. Marija Kučina (Rusija) 198 cm
2. Blanka Vlašić (Hrvatska) 198 cm
3. Ana Šimić (Hrvatska) 195 cm

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2014. u 23:14
    bravo blanka. bravo ana! nisam očekivao puno od blanke i znam da joj neće biti lako vratit joj se na stare rezultate ali neka da sve od sebe i bit će opet najbolja na svijetu
    Obrisan korisnik