Tenis

Mate Pavić izborio drugo kolo kvalifikacija Hertogenboscha

Ante Zovko • subota, 14.06.2014.
Mate Pavić izborio drugo kolo kvalifikacija Hertogenboscha
Foto: FaH

Nakon što je prošao kvalifikacije Hallea te ispao u prvom kolu glavnog turnira, Mate Pavić preselio je u Hertogenbosch, gdje se opet mora probijati kroz sito i rešeto kvalifikacija. Prva prepreka svladana je poslije gotovo dva seta uz mnogo pogrešnih koraka.

Pavić je pobijedio Belgijca Stevea Darcisa sa 1:6, 6:4, 7:6(5) u prvom kolu kvalifikacija nizozemskog turnira na travnatoj podlozi, i to poslije sat i 48 minuta igre tijekom kojih je upisao 13 asova u odnosu na jedan Darcisa, ali i dopustio protivniku čak 16 prilika za break.

Nakon što je prvi set izgubio glatko, počela je velika borba u kojoj su sitnice odlučivale. U drugom setu obojica su držala svoje servise bez poteškoća do devetog gema, kad je Pavić otišao na 40:0 i otvorio sebi priliku za serviranje za set. Na kraju je spasio jednu break-loptu i iskoristio drugu set-loptu kako bi ostao u meču.

Treći set otvoren je s dva breaka. Darcis je poveo 2:0, ali je odmah izgubio stečenu prednost. Darcis je kod 4:4 spasio tri break-lopte, a potom se bez većih poteškoća s obje strane otišlo u odlučujuću 13. igru.

Splićanin je poveo 3:0, no izgubio je servis (3:3), a potom opet došao do, činilo se, presudne prednosti (5:3). Darcis se vraća na 5:5. Pavić je imao meč-loptu kod 6:5, ali ju nije uspio oploditi, da bi opet našao Darcisa na krivoj nozi i završio meč.

Šesti nositelj kvalifikacija, Ukrajinac Igor Stahovsky, bit će Pavićev protivnik u drugom kolu.

ATP Hertogenbosch, kvalifikacije, 1. kolo:
Pavić (Hrvatska) - Darcis (Belgija) 1:6, 6:4, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2014. u 18:04
    Mate prosao kvalifikacije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2014. u 01:45
    Bravo Mate, nije mala stvar pobijediti čovjeka koji je srušio Nadala u prvom kolu Wimbledona prošle godine! Istina, Nadal je tad bio peti tenisač svijeta i u fazi oporavka, ali taj poraz u prvom kolu vjerojatno još i danas odzvanja u njemu i bit će dodatno nabrijan na ovogodišnjem Wimbyu. E da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2014. u 19:45
    Dobio Mate 3-6 7-6 6-4,svaka cast
    Obrisan korisnik