Tenis

Tomljanović za sat vremena opravdala status favorita na startu kvalifikacija Eastbournea

Ante Zovko • subota, 14.06.2014.
Tomljanović za sat vremena opravdala status favorita na startu kvalifikacija Eastbournea
Foto: EPA

Ajla Tomljanović postavljena je za treću nositeljicu kvalifikacija za WTA turnir u Eastbourneu. U prvom se kolu bez većih poteškoća obračunala s domaćom predstavnicom Jade Windley.

Osim breaka Britanke u drugom setu, koji je odmah vratila, Ajla Tomljanović nije imala većih problema u ogledu s Windley, koju je za 66 minuta svladala sa 6:2, 6:1.

Da je bilo malo više uvjerljivosti na servisu, vodeća hrvatska igračica mogla je završiti posao i ranije, ali ni ovako nije loše. Windley, koja je u Eastbourneu nastupila s pozivnicom, drži 318. mjesto na WTA listi, radila je velik pritisak na servis Tomljanović u prvom setu, ali je izgubila svoj u drugoj igri te potom opet u šestoj.

Jedinu od šest break-lopti u meču Windley je iskoristila je u prvom gemu drugog seta, no Tomljanović je uzvratila već u sljedećoj igri i stavila stvari na svoje mjesto. Taj break kao da je dao dodatno samopouzdanje Tomljanović koja više nije davala toliko prilika protivnici te joj opet oduzela servis u šestom gemu.

Zagrepčanka je ispucala deset asova i iskoristila pet od jedanaeset prilika za break. Osvojila je 66 posto poena na servisu.

Protivnica Tomljanović u drugom kolu kvalifikacija bit će 21-godišnja Argentinka Paula Ormaechea, trenutačno 96. igračica svijeta. Bit će to njihov prvi dvoboj.

WTA Eastbourne, kvalifikacije, 1. kolo:
Tomljanović (Hrvatska, 3) - Windley (Velika Britanija, WC), 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!