Tenis

Pavić petom meč-loptom izborio glavni turnir u Hertogenboschu

Ante Zovko • nedjelja, 15.06.2014.
Pavić petom meč-loptom izborio glavni turnir u Hertogenboschu
Foto: FaH

Mate Pavić izborio je nastup u glavnom ATP turniru u nizozemskom Hertogenboschu pobjedom protiv drugog nositelja, Talijana Paola Lorenzija, u tri seta. Bio je to pravi mali triler u kojem je odlučila tek peta meč-lopta hrvatskog igrača.

Meč je riješen u tie-breaku trećeg seta (8:6), a mogao je već u osmom gemu, kad je Pavić ispustio tri meč-lopte. Bio je jako nesiguran na servisu, kao i njegov protivnik, 81. igrač svijeta, koji je dobio drugi set sa 6:3. Paviću je pripao prvi sa 6:2.

Poslije dva meča kvalifikacija u subotu, Paviću nije baš dobro došao ovaj mini-maraton koji je potrajao malo više od dva sata uoči nastupa u glavnom turniru.

Splićanin je u trećem setu poveo 4:2 kad Lorenzi nije uspio skupiti ni poen. Potom je spasio jednu break-loptu, ispustio tri meč-lopte i izgubio servis. U odlučujućoj igri Lorenzi je četiri puta gubio servis, Pavić tri i iskoristio drugu meč-loptu.

Pavić je u prvom setu spasio dvije break-lopte, propustio jednu, a iskoristio dvije. Drugi set prelomljen je u korist Talijana kod 2:2. Pavić je propustio još dvije prilike za oduzimanje servisa, a onda je Lorenzi iz prve oduzeo njegov, a trebalo mu je pet set-lopti kako bi odveo meč u treću dionicu.

Dobra forma Pavića na travi se nastavlja. U Halleu je također prošao kvalifikacije i izgubio u prvom kolu od Lua.

ATP Hertogenbosch, kvalifikacije, 3. kolo:
Pavić (Hrvatska) - Lorenzi (Italija, 2) 6:2, 3:6, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2014. u 12:20
    Mate Pavic prolaskom kvalifikacija u Halleu napredovao 40 pozicija i sada je 475 a sljedeci tjedan ce napredovat jos i vise nakon prolaska kvalifikacija u Hertogenboschu ovaj tjedan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2014. u 19:47
    Svaka cast,bice i napredak dobar nakon prodenih kvalifikacija u Halleu i sada ovdje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2014. u 19:42
    Bravo
    Obrisan korisnik