Tenis

Schiavone preokretom ostavila Tomljanović bez glavnog turnira u Eastbourneu

Ante Zovko • ponedjeljak, 16.06.2014.
Schiavone preokretom ostavila Tomljanović bez glavnog turnira u Eastbourneu
Foto: EPA

Ajla Tomljanović nije uspjela plasirati se u glavni ždrijeb WTA turnira u Eastbourneu. Izgubila je na posljednjoj prepreci od iskusne Francesce Schiavone, bivše pobjednice Roland Garrosa.

33-godišnja Schiavone preokrenula je meč uraganskim drugim setom te u trećem nije dopustila da vodeća hrvatska igračica servira za meč. Završilo je 6:7(2), 6:0, 7:6(2) poslije dva sata i 13 minuta. Schiavone, pobjednica Roland Garrosa 2010., trenutačno je 71. igračica na WTA listi, dvadeset mjesta ispod Tomljanović. Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj.

Odnos snaga u prvom je setu bio gotovo savršeno izbalansiran. Do odlučujućeg gema niti jedna igračica nije imala šansu za break. Tomljanović je zatim povela 5:0, a dvostrukom pogreškom Talijanke osvojila je prvi set.

Uslijedio je uraganski start druge dionice sa strane iskusne Talijanke. Breakovi u drugoj i četvrtoj igri donijeli su joj 4:0. Tomljanović je uzvratila s ukupno svoje četiri break-lopte u trećem gemu, ali Schiavone nije dopustila sebi propuštanje takve prednosti.

Tomljanović je sjajno krenula u odlučujući set, s breakom za 1:0. U četvrtom gemu Schiavone pritišće i propušta dvije šanse za oduzimanje servisa. Uspjela je u šestom gemu i izjednačila na 3:3. Poslije dva mirnija gema, činilo se da će Schiavone izgubiti meč jer je opet izgubila servis za 6:5 Tomljanović. No, uzvratila je s 40:15 i odvela rješenje meča u tie-break.

Tomljanović je četiri puta gubila svoj servis, vraćala ga dvaput, što nije bilo dovoljno i Schiavone je drugu meč-loptu pretvorila u plasman u glavni turnir.

WTA Eastbourne, kvalifikacije, 3. kolo:
Schiavone (Italija, 7) - Tomljanović (Hrvatska, 3) 6:7(2), 6:0, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2014. u 15:04
    "Schiavone, pobjednica Roland Garrosa 2010., trenutačno je 71. igračica na WTA listi, dvadeset mjesta ispod Tomljanović. Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj." Sva sreća da nisu igrali prije tri tjedna u Roland Garrosu.
    Obrisan korisnik