Tenis

Tomljanović drugu godinu zaredom izgubila u prvom kolu Wimbledona

Ante Zovko • utorak, 24.06.2014.
Tomljanović drugu godinu zaredom izgubila u prvom kolu Wimbledona
Foto: EPA

Ne iskoristivši niti jednu od četiri break-lopte u meču prvog kola protiv domaće igračice Heather Watson, Ajla Tomljanović oprostila se od Wimbledona na samom početku, kao i prošle godine. Watson je slavila sa 6:3, 6:2 za nešto više od sat vremena.

Ajla Tomljanović pošla je stopama Mirjane Lučić Baroni, koja je u ponedjeljak također izgubila u prvom kolu od osmopostavljene Bjeloruskinje Viktorije Azarenke. Dosad je prvo kolo od hrvatskih igračica prošla samo Ana Konjuh. Kasnije igraju Donna Vekić i Petra Martić.

Vodeća hrvatska tenisačica propustila je sve svoje prilike u prvom setu. Napravila je previše neprisiljenih pogrešaka na forhendu u izmjenama (11), a na bekhendu pet. Watson je bila puno bolja na drugom servisu. Osvojila je 65 posto poena, a Tomljanović 36.

Otvorila je Tomljanović meč break-šansom, ali je potom sama izgubila servis. Kod 3:1 za Britanku propustila je dvije break-lopte, još jednu kod 4:2. Kod 5:3 je poništila jednu set-loptu, ali nije uspjela drugu.

Watson je bila mnogo sigurnija u drugom setu i od četiri break-lopte iskoristila je dvije, što je bilo dovoljno za nedostižnih 4:1.

Tomljanović tako nije uspjela popraviti svoj najbolji rezultat u Wimbledonu. Prvi je put nastupila prošle godine i također ispala u prvom kolu. Najdalje na Grand Slam turnirima je u pojedinačnoj konkurenciji otišla na ovogodišnjem Roland Garrosu, do osmine finala.

Watson će protivnicu u drugom kolu dobiti poslije meča između devete nositeljice Anqelique Kerber i Urszule Radwanske.

Wimbledon, prvo kolo:
Watson (Velika Britanija) - Tomljanović (Hrvatska) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teletabis8925.06.2014. u 00:12
    Ajla dosta loše igra u posljednje vrijeme, a uz to je Watson to i domaći teren, tako da ovaj poraz nije preveliko iznenađenje.
    teletabis89
  • teniosac24.06.2014. u 18:09
    nadam se puno boljoj igri Ajle u ostatku sezone..
    teniosac
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 18:06
    loš meč,zaboravit što prije i na trening
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 17:55
    Barem je Ante Pavic prosao danas,dobio 3-0 Fallu koji je prije 10-ak dana dobro namucio Federera,Ante ovom pobjedom ce napredovat 23 pozicije i ide na 140 mjesto
    Obrisan korisnik