Tenis

Tomljanović predala rumunjskoj kvalifikantici u prvom kolu Bad Gasteina

Ante Zovko • utorak, 08.07.2014.
Tomljanović predala rumunjskoj kvalifikantici u prvom kolu Bad Gasteina
Foto: EPA

Povratak na zemljanu podlogu nije dobro legao Ajli Tomljanović, koja je u prvom kolu WTA turnira u Bad Gasteinu morala predati meč Ani Bogdan, Rumunjki koja se probila u glavni turnir kroz kvalifikacije.

Meč je trajao 72 minute. Bogdan, trenutačno 308. na svijetu, nije trebala biti prevelika prepreka Tomljanović, no ispriječila se na putu ozljeda i hrvatska je predstavnica u njihovom prvom međusobnom dvoboju predala dok je gubila 3:6, 0:3.

To je šteta jer je Tomljanović imala povoljan ždrijeb u Austriji. Bogdan, kojoj je ovo bio prvi nastup u glavnom ždrijebu WTA turnira u ovoj godini, u drugom kolu ide na osmu nositeljicu Pliškovu.

Tomljanović se trudila do samog kraja. U gemu koji se pokazao posljednjim imala je tri break-lopte, no Bogdan se izvukla prije nego što je neočekivano upisala pobjedu.

Tomljanović se otvarao povoljan ždrijeb jer je prva nositeljica Flavia Pennetta, otkazala nastup na turniru zbog ozljede gležnja. Pennetta je bila potencijalna protivnica Tomljanović u četvrtfinalu.

WTA Bad Gastein, 1. kolo:
Bogdan (Rumunjska, Q) - Tomljanović (Hrvatska) 6:3, 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!