Tenis

Hrvatske tenisačice poispadale već u prvom kolu kvalifikacija u Montrealu

Branimir Korać • nedjelja, 03.08.2014.
Hrvatske tenisačice poispadale već u prvom kolu kvalifikacija u Montrealu
Foto: EPA

Loš dan za hrvatske tenisačice u Montrealu. Mirjana Lučić-Baroni, Donna Vekić i Petra Martić upisale su poraze u prvom kolu kvalifikacija i neće vidjeti glavni ždrijeb....

Najveće razočaranje doživjela je Donna Vekić koja je imala protivnicu koju je trebala pobijediti. Tamira Paszek nije trebala predstavljati poseban problem, međutim Vekić je pobijedila sama sebe.

Upisala je nevjerojatne 24 dvostruke servis pogreške, dozvolila Paszek čak 60 posto poena na reternu, deset puta izgubila je servis i s takvom igrom nije imala šanse. Austrijanka je na kraju slavila s 4:6, 6:2, 6:4, a Donna će željeti što prije zaboraviti ovaj loš dan.

Mirjana Lučić-Baroni niti nije bila favorit protiv Britanke Heather Watson, osme nositeljice koja je odnijela pobjedu 6:3, 6:7, 6:4.

U drugom setu Lučić-Baroni spasila je meč loptu u tie-breaku, dobro se držala do završnice trećeg seta kada je izgubila servis kod 5:4 i ostala bez prolaza.

Težak posao imala je i Petra Martić koju je čekala šesta nositeljica Christina McHale. Martić je uhvatila tek četiri gema, McHale je u meč ušla sa statusom favorita i to je i potvrdila.

Montreal je tako loše počeo za hrvatski tenis, a možemo se nadati kako će bolje vijesti dolaziti iz Toronta gdje će nastupati tenisači.

WTA Montreal, kvalifikacije, prvo kolo:
Tamira Paszek (Austrija) - Donna Vekić (Hrvatska, 16) 4:6, 6:2, 6:4
Heather Watson (Velika Britanija, 8) - Mirjana Lučić Baroni (Hrvatska) 6:3, 6:7(7), 6:4
Christina McHale (SAD, 6) - Petra Martić (Hrvatska) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!