Rukomet

Rukometaši Zagreba zauzeli drugo mjesto na Spielothek kupu

Zvonka Keliš • subota, 09.08.2014.
Rukometaši Zagreba zauzeli drugo mjesto na Spielothek kupu

Momčad RK Zagreba zaigrala je ove subote i u finalnoj borbi na Spielothek kupu u kojoj joj se na suprotnoj strani terena našla domaća ekipa TuS N-Lübbeckea, a koja je od Zagrebaša u borbi za naslov bolja bila s četiri pogotka razlike.

Finalni dan Spielothek kupa donio je borbu za plasman, a otvoren je susretom za peto mjesto između domaćina Mindena i ekipe Emsdettena u kojem je minimalno bolji bio Minden (30:29). Do trećeg mjesta netom kasnije stigla je istim rezultatom ekipa Skövdea, dok je u finalu naslov odnio još jedan domaćin, TuS N-Lübbecke koji je bolji bio od hrvatskog predstavnika RK Zagreba 28:24.

Slika 1 od 1.

Hrvatski prvak snage je tako u finalu odmjerio s ekipom Drage Vukovića i Nikole Blažička, a u konačno prvom potpunom dvoboju s dva puta po 30 minuta nije nastupio vratar Ivan Stevanović zbog ozljede skočnog zgloba. Tako je uz mladog Filipa Ivića trener Boris Dvoršek na teren poslao i Zlatka Horvata, Lovru Šprema, Tea Čorića, Josipa Šandrka, Josipa Valčića te Maria Vuglača.

Zanimljivo i borbeno bilo je od prve minute dvoboja, no u desetoj se minuti Lübbecke odvaja na sigurnih 8:5. Prednost je čuvao sve do odlaska na odmor i vodstva 15:13. Nisu se Zagrebaši iskazali u nastavku susreta što koristi njihov suparnik za odvajanje na 19:14, a iako se uspijeva RK Zagreb potom vratiti u susret te izjednačiti na 19:19 to mu nije bilo dovoljno za konačno slavlje koje osigurava domaćin turnira (28:24).

"Žao mi je Stevanovića i njegove ozljede, mislim da sam odradio korektno utakmicu, ali tek smo na početku priprema pa su noge još malo teške, no sve u svemu jako dobro uz drugo agresivnije poluvrijeme od onog prvog", dodao je Ivić.

Najefikasniji u redovima Zagreba bio je Zlatko Horvat s osam postignutih pogodaka, a ujedno je proglašen i najboljim strijelcem turnira s 20 pogodaka, Josip Valčić u susretu je dodao njih pet, a Filip Ivić obranio je 17 lopti, dok je najbolji kod Lübbeckea bio Jens Schöngarth s pet golova, Drago Vuković zabio je njih dva, a Nikola Blažičko sakupio je šest obrana.

"Ovo nam je prvi turnir na pripremama, tek smo krenuli s ovim ciklusom, a do prve utakmice sezone čeka nas još mjesec dana tko da mogu biti zadovoljan. Čestitam svojoj ekipi koja se borila od početka do kraja, Lübbecke je vrhunska momčad koja igra Bundesligu, a mi smo pokazali zube. Još nam nedostaju detalji, no do početka sezone ćemo to usavršiti. Očekuju nas sada novi turniri, treba samo dalje nastaviti trenirati i raditi. Imamo par igrača koji su došli tako da sve treba uigrati i ovo je jako dobro za sada", kazao je Zagrebov vratar Ivić.

"Krenuli smo dobro od samoga početka, nikada ne znaš kakav si nakon priprema, ali dobro smo sve podnijeli, ima tu grešaka i bit će ih još jer se tek spremamo za sezonu. Čestitam svim dečkima na pripremama i turniru, svi su odradili više manje koliko se od njih očekivalo. Drugu utakmicu protiv Bundesligaša odigrali smo odlično u obrani i danas je pred domaćom publikom bila dobra utakmica, nismo se predavali, gubili smo i pet, šest razlike, ali uspjeli smo se vratiti i izjednačiti. Malo je sreće ipak nedostajalo, ali moram čestitati odličnom suparniku na čelu s našim reprezentativcem Vukovićem koji je jako važan za momčad, kao i Blažičko na golu", izjavio je kapetan RK Zagreba Horvat.

Pred Zagrebašima je sada nastavak njemačke turneje u sklopu koje će u srijedu zaigrati s Frisch Auf! Göppingenom u 20 sati nakon čega će već tradicionalno nastupiti na Sparkassen kupu gdje će mu protivnici u skupini biti Chambery i Füchse Berlin.

Casino Merkur Spielothek kup, 2014.:

Utakmica za peto mjesto:
GWD Minden - TV Emsdetten 30:29

Utakmica za treće mjesto:
Eintracht Hildesheim - IFK Skövde 29:30

Finale:
RK Zagreb - TuS N-Lübbecke 24:28

Foto: RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!