Rukomet

Zagrebaši na otvaranju Sparkassen kupa remizirali s Füchse Berlinom

Zvonka Keliš • subota, 16.08.2014.
Zagrebaši na otvaranju Sparkassen kupa remizirali s Füchse Berlinom

Rukometaši Zagreba dobro su nastavili svoju njemačku turneju te su na otvaranju Sparkassen kupa nakon velike borbe punih 60 minuta osigurali remi s momčadi Füchse Berlina. Pred Zagrebašima je sada kratak odmor te novi susret dana s francuskim Chamberyjem.

Subota je označila kako je vrijeme za posljednju postaju hrvatskog rukometnog prvaka na njemačkoj turneji. Naime, nakon što su Zagrebaši osvojili vrlo dobro drugo mjesto na Spielothek kupu te su prije svega nekoliko dana, posebice predvođeni novim licima, svladali ekipu Frisch Auf! Göppingena, stigli su u Ehingen gdje će ovoga vikenda nastupiti na tradicionalnom 28. Sparkassen kup čiji su dugogodišnji sudionik te su time postali i članovi Kuće slavnih ovoga turnira.

Momčad Zagreba smještena je u skupinu A zajedno s ekipama Füchse Berlina te svog nedavnog suparnika Göppingena, a nastup na Sparkassen kupu, na kojem trener Boris Dvoršek želi vidjeti gdje njegova momčad stoji u odnosu na neke od najboljih rukometnih ekipa, otvorila je upravo dvobojem s berlinskim Lisicama.

Slika 1 od 1.

Susret u Längenfeld dvorani u Ehingenu između Lavova i Lisica otvoren je vrlo dobrim reakcijama mladog Filipa Ivića, koji je tako nastavio s dobrim izdanjima na ovoj turneji, te Petra Štochla s druge strane. Uslijedile su potom dobre reakcije i preostalih igrača Füchsea koji svoju ekipu odvode na 3:1 nakon čega slijedi igra pogodak za pogodak. Sredinom prvoga dijela Zagrebaši poravnavaju rezultat na 6:6, no momčad iz Berlina do odlaska na odmor još se jednom odvaja na sigurnu prednost (15:12).

U nastavak susreta bolje ulaze Nijemci koji se odmah odlaze na 17:14 nakon čega se nastavlja dobra borba u Ehingenu. Iako Zagrebaši u 40. minuti stižu na minus dva (18:20) Štochl i dalje pokazuje koliko je raspoložen te brani pet Zagrebovih pokušaja zaredom da bi Sandro Obranović potom uspio pronaći put do berlinskog gola te osigurati svojoj ekipi minimalan zaostatak (19:20). Uslijedila je nova igra gol za gol, nakon koje Mario Vuglač i Obranović ubrzavaju ritam i odvode Zagreb na lijepih 26:23, Berlin se do samoga kraja vraća u igru (29:29), Ivić u posljednjoj minuti niže dvije sigurne obrane, Štochl jednu i susret završava neriješenim rezultatom.

Najefikasniji u redovima Zagreba bili su Zlatko Horvat i Luka Stepančić s po šest postignutih pogodaka, Mario Vuglač dodao je njih pet, a Filip Ivić upisao je 22 obrane, dok je najbolji kod Füchse Berlina bio Frederik Petersen sa šest golova, Petr Štochl sakupio je 14obrana, a Denis Špoljarić nije se našao u sastavu zbog ozljede zbog koje će s terena izbivati naredna tri mjeseca.

"Bilo je poluuspješno pa čak i neuspješno. S obzirom da su pripreme prvu smo utakmicu odigrali stvarno dobro žao nam je bilo jer smo imali pobjedu u rukama i zadnjih pet minuta vodili smo dva razlike, no na kraju je završilo neriješeno. Tu žalimo za pobjedom jer dobiti Berlin koji je top četiri, pet ekipa U njemačkoj bio bi nam dodatan vjetar u leđa nakon pobjede na Göppingenom. No, zadovoljni smo, dobro smo igrali i naučili smo neke stvari iz te utakmice", kazao je Stepančić o prvom susretu dana u Ehingenu.

Pred Zagrebašima je sada par sati odmora budući da će u drugom dvoboju skupine A u 15 sati zaigrati protiv svog bivšeg suigrača Jerka Matulića i njegova Chamberyja čije boje brane još i Hrvati Damir Bičanić te David Miličević.

Sparkassen kup 2014.:

Skupina A:
Füchse Berlin - RK Zagreb 29:29 (15:12)

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!