Košarka

Ukrajina predvođena Jeterom i Kravtsovom upisala prvu pobjedu u Španjolskoj

Marija Pastuović • subota, 30.08.2014.
Ukrajina predvođena Jeterom i Kravtsovom upisala prvu pobjedu u Španjolskoj
Foto: EPA

Više od šest tisuća gledatelja prisustvovalo je prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu, Ukrajina je u Bilbau pobijedila Dominikansku Republiku. Imali su Ukrajincu gotovo cijeli susret prednost koju su na kraju, prvenstveno boljom realizacijom, pretvorili u bodove…

Ukrajina je upisala prve bodove na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Iako su Dominikanci pružili dobar otpor, Ukrajinci su pobijedili rezultatom 72:62. Prve poene u Bilbau je upisao Oleksandr Lypovyy ubacivši trojku za početno vodstvo. Loše vođenje u idućem napadu koštalo je Dominikance još jedne trice koju je postigao Eugene Jeter, ali uzvratio je James Feldeine ne dopustivši protivnicima da se odmah odvoje. Nakon nekoliko promašenih šuteva na obje strane, Dominikanci su uskoro izjednačili, a dvije minute prije kraja četvrtine imali su vodstvo 11:9, a na prvi odmor su otišli s dva poena prednosti.

Drugih deset odigranih minuta okarakterizirale su pogreške na obje strane. U prvom dijelu Ukrajinci su iskoristili pogreške protivnika i odličnom obrambenom igrom pod košem pretvorili ih u prednost. Pokušavao je dominikanski izbornik stalnim rotacijama nešto promijeniti, pozvao je i u 15. minuti time out što je rezultiralo opetovanim vodstvom. U 18. minuti atraktivnim je zakucavanjem Maxym Kornienko zabio za minimalnu prednost, ali na poluvremenu je rezultat bio neriješen.

Odličnim otvaranjem treće dionice igre Ukrajina je stekla prednost koju do kraja susreta više nije ispuštala. Naime, serijom 14:0 poveli su 41:27, iskoristivši silne nerealizirane vanjske šuteve protivnika i odličnu igru u obrani. Nakon četiri minute bez postignutog poena, dominikanski izbornik opet je bio prisiljen pozvati minutu odmora, a prve poene za njegovu momčad u drugom poluvremenu upisao je Eulis Baez. Uzvratili su Dominikanci serijom 7:0, došli i na šest poena minuta, ali Ukrajina je uoči posljednjih deset minuta imala prednost 48:40.

Poenima Slave Kravtsova otišla je Ukrajina na, ispostavilo se, nedostižnih +13. Ipak, uslijedili su dvije uzastopne trice protivnika za zaostatak od sedam poena, ali odgovorio pogotkom za tri poena odgovorio je Olexandr Mishula, ne dozvolivši suparnicima da se skroz približe i vrate utakmici potpunu neizvjesnost. Pokušavala je Dominikanska Republika stanje na terenu neuspješno promijeniti šutevima izvana, ali to je rezultiralo većim vodstvom Ukrajine.

Eugene Jeter predvodio je Ukrajinu sa 16 poena (2/6, 3/6 trica), a pratio ga je s 13 poena (4/4) i sedam skokova Slava Kravtsov. Kod Dominikanske Republike najraspoloženiji je bio Francisco Garcia s 18 ubačenih poena (2/5, 4/8 trica) uz tri skoka i četiri asistencije, a Edgar Sosa upisao je 11 poena (3/4, 1 trica) i tri skoka.

Iduće utakmice na rasporedu su sutra, Dominikanska Republika igra protiv Novog Zelanda, a Ukrajina se sastaje s Finskom.

Svjetski kup, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Ukrajina72:62Dominikanska Republika
Novi Zeland73:76Turska
SAD114:55Finska
1SAD 40+139
2Turska 31-1
3Novi Zeland 22-2
4Ukrajina 13-31
5Dominikanska Republika 13-45
6Finska 13-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Svjetski kup, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Ukrajina72:62Dominikanska Republika
Novi Zeland73:76Turska
SAD114:55Finska
1SAD 40+139
2Turska 31-1
3Novi Zeland 22-2
4Ukrajina 13-31
5Dominikanska Republika 13-45
6Finska 13-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!