Tenis

Krajan: "Očekivanja su velika, a zbog Čilićeve forme smo u prednosti"

Sportnet • petak, 05.09.2014.
Krajan: "Očekivanja su velika, a zbog Čilićeve forme smo u prednosti"
Foto: FaH

Hrvatska Davis Cup reprezentacija s optimizmom očekuje predstojeći susret u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu protiv Nizozemske u Amsterdamu, koji je na rasporedu sljedećeg vikenda. Na konferenciji za novinare, održanoj u petak u Zagrebu, susret su u takvom ozračju najavili i izbornik Željko Krajan i jedan od četvorice igrača nominiranih za taj susret, Borna Ćorić.

„Očekivanja su sigurno velika. S Marinovom trenutnom formom ne možemo pobjeći od toga da računamo na njegova dva boda u pojedinačnim mečevima“, rekao je Krajan. „Borna sigurno ima šanse u svakom meču – nije da se očekuje, ali se priželjkuje da pobijedi. Kad izađe na igralište očekujem da kod njega vidim da vjeruje da može pobijediti. U posljednje vrijeme svladao je dosta igrača koji su rangirani oko 50. mjesta na ATP listi, dakle takve s kakvima će igrati u Nizozemskoj. Mislim da smo u maloj prednosti u susretu s Nizozemcima zbog Marinove forme“, kaže Krajan.

Reprezentacija će na put u nedjelju, što znači da se Marin Čilić neće moći pridružiti sastavu otpočetka, zbog obveza koje još uvijek ima na US Openu. Ukoliko uđe u finale možda u Amsterdam neće doći prije srijede. Koliko je problematično što bi mogao doći tako kasno?

„Sigurno da mu neće biti lako. Morat će se regenerirati i pripremiti na drugačiju podlogu, ipak se igra na zemlji. Morat ćemo paziti, omogućiti mu da se odmori. Nizozemci će sigurno napasti prvog dana u tom meču, spremiti njihovog igrača da osvoji bod ili umori Marina čim više nakon ovakvog turnira i puta. Ipak, mislim da sa samopouzdanjem i iskustvom može sve nadoknaditi. Tu je i želja da napravi dobar rezultat u Davis Cupu“, izjavio je izbornik reprezentacije Željko Krajan.

Optimizma nije nedostajalo ni kod 17-godišnjeg Borne Ćorića, koji je u Davis Cupu debitirao prošle godine u susretu s Velikom Britanijom u Umagu, a ove godine je napravio sjajan rezultat svladavši u Varšavi Poljaka Jerzyja Janowicza.

„Očekujemo pobjedu, to se podrazumijeva“, kaže Ćorić. „Nadam se samo da ćemo svi biti spremni, pogotovo Marin. No vjerujem da će bez obzira na umor sa ovim samopouzdanjem odraditi meč na sto posto. Ja sam zadovoljan rezultatima u posljednje vrijeme, i u Umagu, gdje sam bio u četvrtfinalu, i na US Openu, gdje sam prošao do 2. kola glavnog turnira. Istina, u 2. kolu kvalifikacija sam se izvukao protiv Stefana Kozlova, kad nisam igrao svoj najbolji tenis. Ostao sam miran i kad sam to prelomio znao sam da ću sljedeći meč odigrati puno bolje. Protiv Lukaša Rosola u prvom kolu glavnog turnira nisam imao nikakav pritisak, jer sam svoje već bio napravio, i tada sam odigrao možda najbolji meč u životu“, rekao je Borna Ćorić.

Autor: Hrvatski teniski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!