Košarka

Američki uragan zahvatio Sloveniju, SAD lakoćom u polufinale

Davor Kovačević • utorak, 09.09.2014.
Američki uragan zahvatio Sloveniju, SAD lakoćom u polufinale
Foto: EPA

Reprezentaciji Litve koja je ranije u utorak prva izborila polufinale pridružile su se i Sjedinjene Američke Države koje su u svom četvrtfinalnom dvoboju pomeli Sloveniju sa 119:76.

Amerikanci su na ovogodišnjem Svjetskom kupu upisali svoju drugu najveću pobjedu. Poslije prvog kola i plus 59 protiv Finske, u četvrtfinalu su stradali Slovenci s čak 43 razlike. Hrvatski susjedi držali su priključak samo prvo poluvrijeme, no onda je krenuo američki uragan i poslao jasnu poruku svojim polufinalnim protivnicima, Litvi.

Nakon što su u dvoboju osmine finala protiv Meksika slavili sa „samo“ 23 koša prednosti, američki izbornik Mike Krzyzewski zahtijevao je veću ozbiljnost svojih košarkaša koju je osjetila reprezentacija Slovenije, na njihovu žalost.

Kakav-takav priključak držali su Slovenci samo prvih dvadeset minuta. Imali su Amerikanci tijekom te dionice nekoliko puta i dvoznamenkastu prednost, no na odmor se otišlo s, za Sloveniju prihvatljivih, 49:42 u korist SAD-a.

Puno odlučniji izašli su Amerikanci u drugom poluvremenu, a s 37 postignutih koševa u trećoj su dionici i prelomili susret. Do kraja utakmice publika je mogla uživati u atraktivnim potezima američkih igrača koji su u drugom dijelu postigli čak 70 poena.

26 šuteva više iz igre uputili su američki reprezentativci, a vrijedi istaknuti da su se i svi iz zapisnika upisali u strijelce koje je predvodio Klay Thompson s 20 postignutih poena. Kod Slovenije najučinkovitiji je bio Goran Dragić s 13 poena, dok je 12 dodao Domen Lorbek, a 11 Zoran Dragić.

SAD-u predstoji dan odmora, a u četvrtak ih protiv Litve očekuje borba za finale .

Svjetski kup, završnica

četvrtfinale

Litva73:61Turska
Slovenija76:119SAD
Srbija84:56Brazil
Francuska65:52Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Svjetski kup, završnica

četvrtfinale

Litva73:61Turska
Slovenija76:119SAD
Srbija84:56Brazil
Francuska65:52Španjolska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2014. u 00:04
    Derrick Rose danas jako dobar Koliko bi to znacilo cijelom NBA-u kada bi se on vratio u staru formu :)
    Obrisan korisnik