Košarka

Gasol: "Nismo dorasli izazovu", Navarro: "Mislili smo da smo već prošli"

Borna Rupnik • četvrtak, 11.09.2014.
Gasol: "Nismo dorasli izazovu", Navarro: "Mislili smo da smo već prošli"
Foto: EPA

Španjolska košarkaška javnost ostala je u šoku nakon što se njihova reprezentacija nije uspjela plasirati u polufinale Svjetskog prvenstva na domaćem terenu.

Iako su sve prognoze najavljivale finale domaćina Španjolske i Sjedinjenih Američkih Država, Španjolci uopće neće sudjelovati u borbi za medalje. U četvrtfinalu su ih nadjačali Francuzi 65:52 te će se prvaci Europe za finale boriti sa Srbijom.

"Imali smo velika očekivanja, odigrali sjajan turnir do sada, ali ovo nije bila naša noć. Razočarani smo, ovaj poraz boli. Francuzi su dominirali u skoku, a mi nismo igrali dobro, nismo bili dorasli izazovu. Odigrali smo najgoru utakmicu natjecanja", rekao je Pau Gasol, prva španjolska zvijezda.

Je li Gasol odigrao svoju posljednju utakmicu u španjolskom dresu?

"Nikad ne znate kada će biti posljednja. Nadam se da ću igrati do svoje 50. godine, ali sumnjam da će to biti slučaj. Volim igrati za Španjolsku, no nema garancija. Imamo i sjajne mlade igrače te sam uvjeren da će reprezentacija biti snažna i u budućnosti", odgovorio je.

Kapetan Juan Carlos Navarro smatra da je velika pogreška napravljena već prije okršaja s Francuzima.

"Nismo dobro pripremili utakmicu", izjavio je poslije poraza u Madridu, "mislili smo da smo već prošli, i vidite što se dogodilo. Naravno da smo očekivali bolji rezultat i imali velike ambicije, ali to se na terenu nije vidjelo".

"Probali smo sve, ali ništa nije bilo dobro, a pokopao nas je postotak šuta. Bilo je previše konfuzije u našoj igri i Francuska je zasluženo pobijedila", zaključio je Navarro.

Svjetski kup, završnica

četvrtfinale

Litva73:61Turska
Slovenija76:119SAD
Srbija84:56Brazil
Francuska65:52Španjolska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Svjetski kup, završnica

četvrtfinale

Litva73:61Turska
Slovenija76:119SAD
Srbija84:56Brazil
Francuska65:52Španjolska

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.09.2014. u 15:06
    svaka čast Francuzima i Srbima. Odigrali su pametno i odličnu obranu i bit će to zanimljivo polufinale gdje su šanse jednake
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2014. u 12:56
    A ti si mislio da neće, da će Francuzi dobiti?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2014. u 10:34
    A gdje su sad svi oni pametnjakovici koji su govorili da ce spanjolci razbit francuze (ili nas, bez obzira) sa +30...?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2014. u 10:28
    naši su govorili da su francuzi tanki u reketu: jučer su razbili španjolce u skokovima. na trenutke sam mislio da su posudili dinara iz rukometa.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2014. u 10:01
    Ispadanje ovih španjolskih plačipički i simulanata mi je tako uljepšalo dan, da imam osjećaj kao da sam negdje na karibima, pod palmom, sija sunce, vani je +30, a uz mene leži neka krasna mulatkinja:))) Ipak ima neke sportske ili kozmičke pravde! Odvratni španjolci i još odvratnija FIBA su pokušali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik