Zimski sportovi

Latvijska reprezentacija u malom stiže Medveščaku: Bodovi potrebi za samopouzdanje

Sportnet • petak, 03.10.2014.
Latvijska reprezentacija u malom stiže Medveščaku: Bodovi potrebi za samopouzdanje
Foto: Ivana Stančin

Zagrebački Medvjedi večeras u 18:30 u Ledenoj dvorani Doma sportova dočekuju momčad Dinama iz Rige koju još nazivaju i "Latvijska hokejska reprezentacija u malom".

Večerašnja utakmica je ujedno i zadnja uoči odlaska momčadi Medveščaka na turneju u Helsinki, Sankt Peterburg, Rigu i Moskovsku Oblast. Tako će u samo devet dana Medvjedi odigrati čak tri utakmice protiv trenutno najbolje momčadi lige, SKA iz Sankt Peterburga, te u dva uzastopna petka odmjeriti snage s Dinamom iz Rige, također momčadi iz divizije Bobrova u kojoj se nalazi i Medveščak.

Nakon dvije uzastopne utakmice protiv vjerojatno najtežeg protivnika u ligi, latvijski je protivnik po snazi puno bliži Medveščaku. Dinamo se, kao i Medveščak, trenutno nalazi u donjoj polovici prvenstvene tablice, a u dosadašnjem dijelu prvenstva su zabili samo jedan gol više od Medveščaka, 26.

Tri najbolja igrača Dinama, Miks Indrasis, Pjotr Sčastlivlji i Marcel Hossa, ukupno su ubilježili 20 bodova u prvih 12 utakmica, dok su u istom broju utakmica tri najbolja igrača Medveščaka, Segal, St.Pierre i Pelletier ubilježili 28 bodova. Iako je momčad Medveščaka u zadnjih nekoliko utakmica imala problema s deficitom obrambenih igrača na rosteru, povratak Andrewa Hutchinsona nakon odrađene kazne će definitivno pomoći konsolidiranju zadnje Medveščakove linije. Preostala tri braniča Medveščaka, Popovic, Carle i Mezei, oporavljaju se iz dana u dan te je moguće da Medveščak večeras nastupi i sa šest obrambenih igrača.

"Ovo nam je zadnja utakmica pred odlazak na tešku turneju i bodovi večeras su nam potrebni radi samopouzdanja pred put. Dinamo je dobra momčad, no dosada su zabili isti broj golova kao i mi. Kako stvari stoje obrana će nam večeras biti kompletnija nego prošlu utakmicu protiv SKA tako da bismo u zaustavljanju protivničkog napada trebali imati puno lakši posao nego u prethodne dvije utakmice. Ako to uspijemo, vjerujem kako će naši napadači naći način da bodovi ostanu u Zagrebu", izjavio je Mark Katic nakon treninga dan uoči utakmice.

Prošle sezone Dinamo i Medveščak ukrstili su palice dvaput - u drugom kolu gdje je momčad iz Rige zagrebačkim Medvjedima nanijela prvi poraz sezone pobijedivši 5:1, te na samom kraju sezone kada su slavili istim rezultatom. Na klupi Dinama već treću sezonu zaredom boravi latvijski stručnjak Artis Abols, ali zato je momčad dosta promijenjena u odnosu na sezonu 2013./2014. Od trolista najopasnijih napadača Wilson-Hossa-Szczechura ostao je samo Hossa, a obrana je oslabljena odlaskom Mata Robinsona (Dinamo Moskva) i umirovljenjem legendarnog Sandisa Ozolinša. Glavni Dinamov adut ove sezone, kao i prošle, bit će momčadska igra jer igrači osim u Dinamu brane iste boje igrajući i za latvijsku reprezentaciju - ranije ove godine na Olimpijskim igrama u Sočiju igrala su čak devetorica Dinamovaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!