Zimski sportovi

Kratko se zadržao: Chuck Weber nije više trener Medveščaka

Sportnet • subota, 04.10.2014.
Kratko se zadržao: Chuck Weber nije više trener Medveščaka
Foto: FaH

Odlukom predsjednika KHL Medveščak Zagreb, uz prethodne konzultacije i dogovor s Markoantonijom Belinićem, klupskim direktorom hokejskih operacija i Aaronom Foxom, klupskim sportskim direktorom, Chuck Weber više nije glavni trener zagrebačkog Medveščaka...

Obostranim dogovorom Weber će odmah napustiti dužnost glavnog trenera Medveščakove KHL momčadi, a vodstvo momčadi na kraći period preuzima prvi pomoćni trener Dean Fedorchuk uz pomoćne trenere Alana Letanga i Ivu Rateja Jr.

Klub je u potrazi za novim glavnim trenerom, a ime će biti objavljeno nakon što i službeno bude sklopljen ugovor o suradnji. KHL Medveščak Zagreb zahvaljuje se Chuchu Weberu na suradnji i profesionalnom vođenju momčadi te mu želi sreću u daljnjem radu.

“Zahvalni smo Chucku za sav uloženi trud, no sada se moramo okrenuti prema naprijed i početi pobjeđivati kao što smo navikli, usmjeriti se na nadolazeće putovanje i prvotni cilj, a to je ulazak u playoff”, izjavio je ovim povodom Mike Glumac.

“Svi smo se mnogo trudili, ovo što se dogodilo je dio hokeja i mi moramo nastaviti dalje kao momčad i biti spremni za nadolazeću turneju”, prokomentirao je trenutnu situaciju Brandon Segal.

Prvi pomoćni trener Medveščaka, Dean Fedorchuk, koji će privremeno obavljati dužnost glavnog trenera prokomentirao je svoju novu ulogu: “Klub mi je povjerio veliku odgovornost i trenutno moramo na stvari gledati prilično jednostavno. Igrači koje imamo u svlačionici su odlični i cilj je nastaviti dalje naporno raditi i osvajati bodove u nadolazećim utakmicama.”

"Nije se nikada lako zahvaliti nekome na suradnji no naša očekivanja do ovog trenutka nisu bila ispunjena te sam u suradnji i konzultacijama s Belinićem i Foxom donio ovu odluku. Zadržat ću profesionalno pravo da ne komentiram detalje i razloge ove odluke. Pred nama je period u kojem moramo početi osvajati bodove. Sigurno je da neće biti lako i nadam se da ćemo uspjeti. Naravno, u sportu ne možete točno znati kako će se stvari razvijati no možete ih pokušati isplanirati i onda se nadati najboljem. Naš cijeli tim zajedno s momčadi sada je koncentriran na iduće utakmice koje će biti iznimno teške jer je riječ o iznimno jakim protivnicima. U potrazi smo za novim trenerom i istražujemo mogućnosti te se nadam kako ćemo u narednih nekoliko dana imati rješenje. O novim imenima ne želim špekulirati u ovom trenutku, želim da naš sportski tim zajedno s agentima i skautima ponudi najbolje što možemo dobiti i želja nam je dovesti osobu koja će odgovarati svima u klubu, a osobito momčadi. Nemam razloga sumnjati kako će Fedorchuk, Letang i Ratej u ovom međuperiodu uspješno voditi momčad! Zahvaljujem Weberu na dosadašnjoj suradnji i svemu što je učinio za klub i želim mu uspjeh u budućoj profesionalnoj karijeri", poručio je predsjednik Medvjeda Damir Gojanović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.10.2014. u 20:44
    Očito Hrvate koji prate Medveščak....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2014. u 09:46
    Kostur prošlogodišnje ekipe je otišao u druge klubove za puno veće novce, Medveščak tome ne može parirati s najmanjim budžetom u ligi. Otišlo je skoro 200 bodova iz prošle sezone u Dinamo Minsk i Slovan.
    Obrisan korisnik
  • sportoz04.10.2014. u 22:31
    S obzirom na ono što (ni)je napravio - predugo se zadržao. Mada ove sezone se definitivno pretjeralo s dovođenjem novih igrača umjesto da se pokušao zadržati barem kostur prošlogodišnje ekipe.
    sportoz
  • Obrisan korisnik04.10.2014. u 12:54
    Biti će kada dobiju papire. Ali slažem se da baš se i nisu istakli sa omladinskim pogonom za sada. Ali da stanem u njihovu obranu, nije lako biit jedini izvor reprezentativaca osim "endema" kao što su Rendulić koji se izborio. Ne pratim toliko hokej, ali ako želimo imati Hrvate u ekipi, treba nam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2014. u 12:44
    Sretno Weberu i hvala na uloženom trudu. Sretno Fedorchuku, možda se pokaže kao dobro rješenje na duže vrijeme.
    Obrisan korisnik