Zimski sportovi

Medveščak u Helsinkiju prvi put u sezoni povezao dvije pobjede

Ante Zovko • ponedjeljak, 06.10.2014.
Medveščak u Helsinkiju prvi put u sezoni povezao dvije pobjede
Foto: Ivana Stančin

Hokejaši Medveščaka ostvarili su petu pobjedu sezone, 3:2 protiv Jokerita, u 14. kolu KHL-a. Iznenadivši finsku momčad u gostima, Medveščak je prvi put ove sezone povezao dvije pobjede i pokazao naznake poboljšanja forme poslije smjene na klupi.

Mala gostujuća turneja počela je odlično za hrvatskog predstavnika u KHL-u koji je imao prednost poslije prve trećine te se dobro nosio s pokušajima domaćih u preostale dvije dionice.

Matt Anderson je pogodio za vodstvo u 16. minuti, a Martin St. Pierre postavio je 2:0 u 26. minuti. Uvjerljivo vodstvo Medveščak je zadržao osam minuta, a onda je smanjio Riku Hahl.

U predzadnjoj minuti druge trećine, Brandon Segal donio je povratak na dva gola razlike za goste. Minutu i pol poslije Niko Kapanen je postavio konačni rezultat.

Dean Fedorchuk odlično je startao na klupi Medveščaka poslije otkaza Chucku Weberu i iznenadio momčad koja je upisala 11 pobjeda ove sezone.

Zagrebačku momčad u srijedu čeka mnogo teži protivnik, SKA iz St. Peterburga. Rusi su ranije ove sezone upisali dvije pobjede u Zagrebu, 5:1 i 5:0.

KHL:

Jokerit - Medveščak 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • skembi07.10.2014. u 09:15
    Brust je bio odličan, ali nekako mi nedostaje agresivnosti u igri (više igre na tijelo protivnika).
    skembi
  • crodevils07.10.2014. u 07:37
    napokon prvi skalp i to u finskoj!!! zig-zag
    crodevils
  • Obrisan korisnik07.10.2014. u 00:01
    Bravo, Brust prvo ime definitivno.. i ipak nije prvi put ove sezone da su povezane dvije pobjede :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2014. u 21:30
    Bravo Medvjedi mapokon igra koja ima i glavu i rep,ima tu još posla ali napredak je očit..........sva sreća da smo se WC riješili.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.10.2014. u 20:13
    jokerit igra prekrasan hokej i fali im samo malo preciznosti kod udaraca, doduse Brust je danas opet poskidao desetak opasnih udaraca kako samo on to zna. Igra u polju puno bolja nego do sada iako jos uvjek tesko kontroliramo pak u neutralnoj trecini. Carle i Hedden i dalje vrlo losi. Martnovic... [više na forumu]
    Obrisan korisnik