Zimski sportovi

Medveščak poražen u dramatičnom dvoboju protiv Dinama u Rigi

Branimir Korać • subota, 11.10.2014.
Medveščak poražen u dramatičnom dvoboju protiv Dinama u Rigi
Foto: Ivana Stančin

Hokejaši Medveščaka u do posljednjih sekundi dramatičnom dvoboju u Rigi, nisu uspjeli doći do pobjede. Domaći Dinamo slavio je s 4:3 iako je i Medveščak imao svoje prilike te mu je čak poništen pogodak u posljednjoj sekundi susreta...

Gostovanje u Rigi dočekano je kao početak nove ere u Medveščaku. Novi trener Doug Shedden imao je svoj debi, a protivnik je bio Dinamo koji pet utakmica nije znao za pobjedu stoga su se Medvjedi nadali da upravo ovdje mogu započeti pobjednički niz.

Međutim nije išlo iako je Medveščak odigrao dobru utakmicu i stvarao dosta problema domaćinu. Mark Dekanich je ipak na kraju jednom više vadio pak iz mreže nego Edgars Masalskis na drugoj strani.

Nakon što u prvoj trećini pogodaka nije bilo, u drugoj ih je palo čak pet. Jednostavno se otvorilo na obje strane, a u završnici trećine umjesto da Medveščak dođe do prednosti, to su s igračem manje učinili Latvijci.

Poveo je Dinamo s 2:0 golovima Pjotra Sčatlivija i Marisa Bičevskisa, ali Medveščak je imao spreman odgovor i uspio se vratiti u utakmicu golovima Matta Andersona i Patricka Bjorkstranda.

Tri minute prije kraja trećine isključen je Aleksandrs Jerofejevs, no umjesto da Medveščak to iskoristi, na drugoj strani shorthanded gol zabija Lauris Darzins.

Na početku posljednje dionice Medvjedi su bili puno oprezniji. Ovaj put iskoristili su powerplay i preko Martina St. Pierrea stigli do poravnanja i u trenucima kada se činilo da utakmica ide prema produžetku, Darzins je dvije i pol minute prije kraja vratio prednost na stranu Dinama.

U samoj završnici Medveščak je pritisnuo, uspio ugurati pak u mrežu, ali suci su nakon pregledavanja snimke odlučili ne priznati pogodak zbog isteka vremena.

U sljedećoj utakmici Medveščak u nedjelju od 15 sati igra kod Atlanta.

KHL::
Dinamo Riga - Medveščak 4:3

Ljestvica:
1. SKA St. Peterburg 45 (16 utakmica)
2. CSKA Moskva 42 (15)
3. Jokerit 35 (16)
4. Dinamo Moskva 30 (15)
5. Nižnji Novgorod 15 (26)
6. Dinamo Minsk 14 (24)
7. Severstalj Čerepovec 22 (16)
8. Slovan Bratislava 21 (14)
9. Podolsk 18 (13)
10. Dinamo Riga 18 (16)
11. Medveščak 15 (16)
12. Lokomotiv Jaroslavlj 15 (13)
13. Atlant Mitjiši 12 (13)
14. Soči 12 (10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!