Zimski sportovi

Uhodavanje novog trenera: "Medveščak će se boriti do zadnjeg daha i pronaći način kako pobjeđivati"

Borna Rupnik • nedjelja, 12.10.2014.
Uhodavanje novog trenera: "Medveščak će se boriti do zadnjeg daha i pronaći način kako pobjeđivati"
Foto: Davor Sajko

Nakon tijesnog poraza u Rigi, novog trenera Medveščaka očekuje gostovanje kod Atlanta, gdje se kreće u potragu za novim, neophodnim bodovima.

Dinamo iz Rige uzvratio je zagrebačkim Medvjedima za poraz u Ledenoj dvorani Doma sportova. Latvijci su slavili 4:3, pri čemu Medveščaku nakon pregleda video-snimke ipak nije priznat pogodak za izjednačenje u zadnjoj sekundi.

"Navijači su imali priliku gledati jednu čvrstu i borbenu utakmicu, ali malo sam razočaran ishodom. Nije lako kada dođeš u momčad tijekom sezone, kada s njima ne odradiš pripreme, i trebat će mi možda tri ili četiri utakmice da se uhodam i da vidim koje sve promjene moram napraviti", prokomentirao je za službene stranice kluba novi trener Doug Shedden, nasljednik Chucka Webera.

"Neki igrači su u ovom susretu odigrali odlično. Moramo biti momčad koja će se u svakoj utakmici boriti do posljednjeg daha i moramo pronaći način kako da ovakve utakmice pobijedimo, a ne da ih izgubimo", dodao je bivši izbornik finske reprezentacije.

Američki napadač Aaron Palushaj uvjeren je kako dolaze bolji dani za hrvatskog predstavnika u KHL-u, koji će se do kraja prvog dijela sezone pokušati uključiti u borbu za mjesto u doigravanju.

"Igrali smo dobro kao momčad, vratili smo se u igru nakon onih 2:0 i zabili važne golove. Imamo novog trenera i moramo se prilagoditi na novi sustav igre i na njegov način rada. U posljednjih nekoliko utakmica igramo puno bolje, kao cjelina, i kreiramo više šansi", optimistično kaže.

Shedden nema mnogo vremena na raspolaganju, već u nedjelju poslijepodne Medveščak će izaći na noge momčadi Atlanta, na kraju nove gostujuće turneje po Rusiji.

"Bilo bi lijepo ovu seriju gostovanja završiti pobjedom. Trudit ćemo se ostvariti svoj plan. Dobro smo igrali u ovih nekoliko posljednjih utakmica, pokazali smo da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji, ali i da možemo pobijediti na gostujućem ledu. Očekujem da nastavimo tako, da nadograđujemo našu igru i vjerujem da ćemo uskoro biti opasan suparnik. Shedden je jako dobar trener. Iako smo imali tek par treninga pod njegovim vodstvom, već sam se priviknuo na njegov sustav rada. Promjena nije bila teška", rekao je Medveščakov Anthony Stewart.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!