Zimski sportovi

Shedden: "Nije mi se svidio pristup", Björkstrand: "Moramo bolje i pametnije, preuzeti inicijativu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 03.11.2014.
Shedden: "Nije mi se svidio pristup", Björkstrand: "Moramo bolje i pametnije, preuzeti inicijativu"
Foto: Davor Sajko

Poraz od fenjeraša Istoka, Amura iz Habarovska, donio je razočaranje u Medvjeđi brlog. Trener Doug Shedden priznaje da ni pristup igrača nije bio pravi.

Momčad Amura slavila je u Ledenoj dvorani Doma sportova rezultatom 5:2, a igra zagrebačkih Medvjeda nije bila na potrebnoj razini, pogotovo u obrani i pogotovo sredinom druge trećine, kada su Rusi s tri brza pogotka riješili sve dileme oko pobjednika.

"S jedne strane smo se dobro osjećali igrajući u ružičastim dresovima zbog svrhe koju je to imalo, ali razočarani smo rezultatom", prokomentirao je Patrik Björkstrand, strijelac drugog pogotka za Medveščak.

"Teško je, moramo biti bolji u svim područjima, više zabijati, biti bolji u obrani i u igri s igračem više i manje. Smanjili smo broj isključenja, ali nas i dalje muče, već smo pričali o tome u svlačionici i moramo biti pametniji. Moramo više biti na odbijancima, danas je bilo puno sočnih odbijanaca koji su samo čekali da ih zakucamo. Moramo više biti u prljavom prostoru. Momčad smo i ne krivimo jednog pojedinca, međusobno se podržavamo. Moramo preuzeti inicijativu, zabiti prvi i drugi gol, a ne cijelo vrijeme loviti utakmicu i rezultat, to je iscrpljujuće ako se ponavlja iz utakmice u utakmicu", sažeo je Medveščakov napadač probleme za službene klupske stranice.

Iako se Medvjedima rijetko kada tijekom posljednjih godina moglo prigovoriti za pristup, neovisno o rezultatu, trener Doug Shedden bio je jasan.

"Imali smo svoje prilike, imali smo prvih pet igrača više. Golman gostiju bio je odličan, ali nije mi se svidio pristup naših igrača, moramo se više boriti i biti čvršći. Imali smo jalovu inicijativu i pomalo sam razočaran, očekivao sam puno više, pogotovo nakon poraza prije dva dana", poručio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!