Zimski sportovi

Novi vratar na probi u Medveščaku: Američki reprezentativac Cal Heeter stiže u Zagreb

Sportnet • ponedjeljak, 10.11.2014.
Novi vratar na probi u Medveščaku: Američki reprezentativac Cal Heeter stiže u Zagreb
Foto: Ivana Stančin

Nakon Marka Owuye, Medveščaku se ovog tjedna na probni rok pridružuje još jedan vratar, Amerikanac Cal Heeter.

"Cal je velik, doslovno veliki atletski građen golman koji pokriva veliki dio mreže. Svi s kojima smo pričali o njemu imaju samo riječi hvale o njegovom karakteru, kao i radnoj etici. Kod nas dolazi spreman da odmah zaigra i da nam pruži još jedan odličan golmanski izbor. Cal se iznimno veseli izazovu da se u našem klubu natječe za poziciju vodećeg golmana te da dokaže da je top vratar koji može igrati i na KHL razini. Heeter dolazi na jednomjesečni probni rok s naravno otvorenom mogučnošću da ga zadržimo do kraja sezone", rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Cal Heeter je rođen 1988. godine u St. Louisu (Missouri, SAD). Visok je 193 cm i težak 88 kg. Četiri sezone, od 2008./2009. do 2011./2012., igrao je za sveučilišnu momčad Ohio State koja se natječe u NCAA-u. Sezone 2012./2013. potpisao je two-way ugovor s NHL klubom Philadelphia Flyersima, ali je cijelu sezonu proveo braneći za AHL momčad Adirondack Phantoms (32 utakmice, 90,8% obrana i prosjek primljenih golova 2.92) te za ECHL momčad Trenton Titans (8 utakmica, 90% obrana, GAA 3.18). Iste te sezone pozvan je u reprezentaciju SAD-a te je bio dio selekcije na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije. Heeter tada nije zaigrao u niti jednoj utakmici na SP-u, no okrunio se brončanom medaljom.

Premijeru u NHL-u imao je 2013./2014. sezone, točnije 13. travnja 2014., u dresu Philadelphije, dok je cijelu sezonu proveo s Adirondack Phantomsima (44 utakmica, 91,2% i 2.65 GAA). Ove sezone je igrao za ECHL klub Evansville Icemen (4 utakmice, 92,2% obrana i 2.24 GAA) i kod AHL kluba Toronto Marliesa kod kojeg je bio na posudbi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!