Rukomet

Saračević: "Trebamo odigrati ozbiljno i kvalitetno protiv Nexea za dobru atmosferu uoči Meškova"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • ponedjeljak, 10.11.2014.
Saračević: "Trebamo odigrati ozbiljno i kvalitetno protiv Nexea za dobru atmosferu uoči Meškova"

Rukometaši PPD Zagreba u utorak će u svojoj Kutiji šibica ugostiti svog najvećeg suparnika iz domaćeg prvenstva, ekipu našičkog Nexea u drugom ovosezonskom hrvatskom derbiju, ali u sklopu SEHA GSS lige. Uoči samog susreta pomoćni trener Zagreba Zlatko Saračević otkrio je svoja razmišljanja kako o Nexeu tako i nadolazećim dvobojima Meškov Brestom, pridružio mu se i Mateo Lukačec, dok je Stipe Mandalinić najavio svoj povratak treninzima.

Momčad PPD Zagreba ovog će utorka u sklopu desetog kola SEHA GSS lige zaigrati u drugom ovosezonskom hrvatskom derbiju te će nakon velikog slavlja 35:19 u Osijeku na samom otvaranju regionalne lige snage odmjeriti s našičkim Nexeom.

Dan uoči samog susreta pomoćni trener hrvatskog prvaka Zlatko Saračević kazao je: "Stigli smo se pripremiti za Nexe, mislili smo da ćemo do Meškova u Ligi prvaka imati tri utakmice, no ispale su dvije zbog otkazivanja Metalurga. Susret s Nexeom uvijek je derbi dvije najjače ekipe u Hrvatskoj i i dalje je tako. Jako je važno odigrati dobro, posebice četiri dana prije najvažnije utakmice u ovom periodu, one s Meškov Brestom. Dakle, trebamo odigrati ozbiljno, dobro i kvalitetno za dobru atmosferu i naboj za Meškov koji slijedi."

Povratak Mandalinića treninzima

Zagrebov lijevi vanjski Stipe Mandalinić dugo se oporavljao od ozljede zadobivene još protekle sezone, no ovih bi se dana trebao priključiti prvoj ekipi u potpunim treninzima čemu se i sam raduje: "Šest i pol mjeseci van terena nije malo, pogotovo za mene za kojeg svi znaju da ne mogu mirovati. Napokon sam dočekao dan da se priključim prvoj ekipi. Počet ću trenirati na 80-85%, posebice što se kontakta tiče. Imam još sada pregled zadnje lože koja nije bila kako treba, no nadam se da je sada u redu te da ću se što prije uklopiti u novi sustav trenera Vujovića i da ću što prije početi igrati."

Zdravstveno stanje momčadi, međutim, nije najbolje: "Ne znamo još tko može igrati protiv Nexea, a tko ne. Saznat ćemo večeras ili sutra tijekom dana. Imamo jako puno ozlijeđenih igrača. Ivić bi trebao biti u redu, Vuglač isto, njega smo mogli koristiti i u Banja Luci, ali nismo htjeli riskirati s njime. Obranović je upitan, dok Horvat trenutno ima pregled nakon kojeg ćemo znati stanje."

Posvetio je potom Saračević još nekoliko riječi stanju u momčadi: "Pozitivna stvar jest da će Mandalinić početi normalno trenirati iako još ne smije sto posto biti u kontaktu te nije u kombinaciji za ovu utakmicu, puno će nam pomoći na treningu jer smo tanki. Pavlović je trenutno na pretragama jer smo ga previše koristili i osjetio je bol, nadamo se da nije ništa strašno. Josip Valčić je u redu, dobro mu je došlo što nije išao u reprezentaciju, oporavio se i željan je igre. Imamo, dakle, malo igrača na pozicijama i problem je što neke poput Pavlovića i Josipa Valčića previše koristimo."

O samom suparniku ovoga utorka trener Saračević je, pak, kazao: "Nexe svake godine promijeni dosta igrača i kako ždrijeb odlučio da je prva utakmica uvijek s Nexeom ona bude uvijek lakša. To što je u Osijeku bilo 16 razlike to nije realno i znamo da će sada biti puno teže. Kako sezona ide Nexe postaje kvalitetniji i bolji i to je normalno. Prva utakmica, dakle, nije mjerilo te je jako važno da u utorak odigramo dobro."

Na trenera Saračevića kratko se potom nadovezao mladi Mateo Lukačec koji je uoči susreta s Nexeom dodao: "Atmosfera u momčadi je stvarno odlična, svi se slažemo. U prvoj utakmici u Osijeku odigrali smo odličnu utakmicu i da to ponovimo bilo bi jako dobro za nas, a iako će biti teško smatram da možemo to još jednom napraviti."

"Važno je da igrači onoliko koliko provedu na terenu da odigraju sto posto te da se ne štede, a ukoliko ćemo mi smatrati da ih se bude trebalo štedjeti za Meškov podijelit ćemo minutažu", nadao je još Zagrebov pomoćni trener te se potom kratko osvrnuo na susret u Banja Luci: "Nismo bili prezadovoljni u Banja Luci iako se pobijedilo. Kao da su nas zavarale Stevanovićeve obrane, naime, primili smo previše pogodaka za ono što tražimo i igramo. Dakle,s te strane nismo zadovoljno, ali pobijedilo se. Nitko, naime, ne može garantirati laku pobjedu u Banja Luci. Mi stoga moramo biti još čvršći u obrani i protiv Nexea moramo pokazati agresivnost i žestinu kako bismo pozitivno ušli u tjedan s dvije utakmice s Meškov Brestom."

Momčad Meškov Bresta naredna će dva vikenda snage odmjeriti sa Zagrebom u sklopu natjecanja po skupinama Lige prvaka, a iza sebe je, pak, ostavila važnu i odličnu pobjedu nad makedonskim Vardarom u SEHA ligi stoga Zagrebaše ne očekuje nimalo lak posao: "Meškov je dobar, iako ima dosta ozlijeđenih igrača te će mu jako nedostajati Karačić koji jako dobro igra u obrani, kao i Vukić koji je ozlijeđen. No, tu je Razgor koji je jako kvalitetno krilo. Oni su odlična ekipa, a vjerujem da je Vardar malo laganije ušao u utakmicu, igrali su svi osim Šterbik, dakle, to nije bio stopostotni pristup i dobra ekipa Meškova je to iskoristila."

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!