Zimski sportovi

Ranko Vučinić: "Za Billa Thomasa nema ponuda, postoji upit za Matta Andersona"

Mihaela Bradovski • subota, 29.11.2014.
Ranko Vučinić: "Za Billa Thomasa nema ponuda, postoji upit za Matta Andersona"
Foto: Dea Sajko

Glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić oglasio se po pitanju novih promjena u klubu, ozljeda te stava kluba oko promjene na vrhu KHL-a i odlaska dosadašnjeg predsjednika Medvedeva...

Promjene u Medveščaku moguće su i u nastavku sezone, a glasnogovornik kluba Ranko Vučinić potvrdio je kako postoji interesiranje oko visine odštete za Matta Andersona.

"Postoji upit agenta za ponudu odštete klubu za Matta Andersona zbog eventualnog prelaska u drugi KHL klub. Komunikacija je još uvijek otvorena na obje strane i ne mogu je kao takvu detaljnije komentirati. Procedura je uvijek ista, podsjetit ću: na igraču je, a slijedom klauzule u ugovoru koju imaju svi igrači u klubu, da odabere hoće li ostati u Medveščaku ili prijeći u novi klub. U slučaju da igrač odabere prelazak u novi klub, na Medveščaku je da postavi zahtjev za odštetu zbog odlaska, a u skladu s ugovorom koji igrač i klub imaju. Tek u trenutku kada eventualne ponude budu prihvaćene i sva papirologija završena te eventualni transfer bude potvrđen, izvijestit ćemo o eventualnom odlasku igrača."

Konkretne informacije o kojem KHL klubu zainteresiranom za Andersona se radi, još uvijek nema. "Nemamo informaciju od strane agenta koji je KHL klub izrazio zanimanje za Andersona i je li uopće službeno izrazio ili je ponuda isključivo informativnog tipa, no agent nije dužan predstaviti te informacije klubu. Mi u klubu i dalje zastupamo stajalište da kod igrača koji zatraži odlazak trebamo poštovati njegovu odluku jer osim što mu to pravo omogućuje ugovor, iskreno nismo sigurni kako bi, u slučaju da odbijemo njegov zahtjev za odlaskom, igrač ostao svim srcem uz klub i iskazao maksimum na ledu za dobrobit kluba zbog vrlo mogućeg nezadovoljstva klupskog neprihvaćanja odlaska", dodaje Vučinić.

Što se tiče Billa Thomasa, nikakvih ponuda ili upita nije bilo, kao što niti nije bilo nikakvih novih ozljeda u momčadi.

Na vrhu KHL-a došlo je do promjene i Aleksandra Medvedeva naslijedio je Dmitrij Černišenko. U Medveščaku vjeruju da će to biti pozitivna promjena.

"Vjerujemo u pozitivnom smislu jer je gospodin Černišenko najavio profesionalizaciju i jačanje lige kako u Rusiji tako i na međunarodnom planu. Konačno, i sam predsjednik Putin zatražio je u svojim izjavama od Černišenka da sve svoje dosadašnje znanje i iskustvo uloži u kvalitetnu međunarodnu promociju hokeja i jačanje KHL-a na globalnom nivou. Černišenko jest najavio susrete sa svim čelnim ljudima KHL klubova i predsjednik Gojanović rado će se u ime KHL Medveščak Zagreb odazvati na poziv za razgovor."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!