Košarka

Video: Golden Stateu 12. pobjeda u nizu, Clippersi i Spursi bez poteškoća

Davor Kovačević • nedjelja, 07.12.2014.
Video: Golden Stateu 12. pobjeda u nizu, Clippersi i Spursi bez poteškoća
Foto: EPA

Šest utakmica ponudila je subota u NBA ligi, a kroz Chicago su trijumfalno prošli Golden State Warriorsi i dodatno podebljali rekord franšize. San Antonio i Clippersi su bez većih problema riješili svoje protivnike, dok je Philadelphia stigla do druge pobjede u sezoni.

Kerr: “Ja sam najsretniji trener na svijetu“

Puno razloga za zadovoljstvo ove sezone ima trener Golden Statea Steve Kerr. Još u prošloj utakmici postao je tek drugi trener debitant koji je ostvario skor od 16-2, a nakon pobjede u Chicagu, stigao je na samo jednu pobjedu do izjednačavanja rekorda kojeg od 1949. godine drži Al Cervi koji je u svoju NBA trenersku karijeru krenuo s 18-2.

Kerr to, dakako, sve može zahvaliti svojim igračima koji su stigli i do desete pobjede na gostovanjima, ali i do ukupno 12. uzastopce Ligi čime su samo podebljali rekord franšize ostvaren prošlu utakmicu.

“Njih je lako trenirati. Jako su talentirani i nesebični,. Jako sam sretan“, svoje je zadovoljstvo momčadi iskazao Kerr.

S druge, strane Bullsima domaći parket ove sezone i ne predstavlja neku osobitu prednost. Tek dvije pobjede iz sedam nastupa nikako ne mogu zadovoljiti navijače Chicaga koji su ponovno iz United centra otišli razočarani.

Chicago se dva puta vraćao u utakmicu, ali treći put nije mogao. Warriorsi već u uvodnim minutama stekli vodstvo od 20:8, no Bullsi su ušli u veliki nalet i početkom druge četvrtine poveli s 33:28. Bolji momentum opet je prešao na stranu Golden Statea koji je na poluvrijeme odnio +12 (61:49), ali Chicago i drugi puta poništio dvoznamenkastu prednost Warriorsa. Odluka je pala u posljednjih 12 minuta koje je Golden State dobio s 33:22 za konačnih 112:102.

Utakmicu karijere odigrao je Draymond Green s 31 poenom, Thompson je isporučio svoju kvotu od 24 poena, a Curry je dodao 19 kod Golden Statea. Gasol je bio vrlo raspoložen kod Bullsa, ubacio je 22 poena, ali prikupio i 20 skokva, dok je Butler postigao ukupno 24 poena

Griffin prešao 7000 koševa u karijeri

U dobroj pobjedničkoj seriji su i Los Angeles Clippersi. Oni su na domaćem parketu sa 120:100 svladali New Orleans i tako ubilježili sedmu pobjedu u nizu.

Prve tri četvrtine utakmice prošle su uz dosta oscilacija. Najprije su Clippersi već u prvoj ostvarili 34:18, da bi u druga potpuno pripala Pelicansima koji su do poluvremena poravnali na 54:54. Treća još jednom uvjerljivo pripada Clippersima koji u posljednjiih 12 minuta ulaze s 93:78 i bez problema održavaju, ali i povećavaju vodstvo do samog kraja.

Jedan od onih koje poraz i nije previše uznemirio bio je Anthony Davis koji se dobro zabavljao na parketu ubacivši 26 poena i tako bio prvo ime svoje ekipe: “Dodavali smo se, dijelili lopte, bilo je zabavno, ali u isto vrijeme nije bilo dovoljno“.

Blake Griffin upisao se u “klub 7000“ prešavši tu granicu koševa s novih 30, Redick je ostvario 21, a Crawford 20 poena, a treba notirati i Paulovih 16 asistencija i 18 poena.

Spursi lagano s Minnesotom, Houston i dalje može bez Howarda

Utakmica s Minnesotom bila je prilika Greggu Popovichu da odmori svoje udarne snage, pa su se tako na klupi San Antonija našli Tony Parker i Manu Ginobili, dok Tim Duncan i nije trebao više od 18 minuta boraviti na parketu, Spursi su se sa 123:101 lako obračunali s Wolvesima, a sve su brige oko rezultata prebrinuli početkom drugog poluvremena kada su +17 (68:51) s poluvremena u trećoj četvrtini podigli na 93:66.

U izostanku glavnih igrača iskočio je Marco Belinelli: “Mislim da ulazi u ritam. Nije se vratio u dobroj formi, ali trenutno se osjeća vrlo dobro. Ozljeda ga je spriječila u pronalasku forme i on tek počinje sezonu na pravi način“, objasnio je Popovich stanje talijanskog košarkaša.

Belinelli je bio prvi strijelac ekipe s 20 poena, Leonard i Joseph su dodali po 18, a Diaw 17. Kod Minnesote je 22 poena ubacio LaVine, a 20 Muhammad.

Houston Rocketsi stigli su do svog drugog najboljeg omjera u NBA ligi i sve to bez Dwighta Howarda koji je propustio i sedmu od posljednjih devet utakmica.

“Jednom kada se kompletiramo, svima ćemo biti veliki problem“, ustvrdio je James Harden.

Houston je svladao Phoenix sa 100:95, a za naoko već upisanu pobjedu, Rocektsi su se morali znojiti do posljednjih trenutaka. Naime, Houston je već do poluvremena stvorio visoku prednost od 60:41, malo manje od sedam minuta prije kraja vodio s 90:74, a Sunsi su 20 sekundi prije kraja ozbiljno zaprijetili smanjivanjem na 93:97. Ipak, Beverley je stavio tri od četiri slobodna bacanja i nije bilo dodatnih problema za Rocketse.

Beverley je predvodio Houston s 19 poena, toliko je dodao i Ariza, Motijeunas je ubacio 16, a Harden 15, dok se kod Phoenixa najviše istaknuo Bledsoe s 23 poena.

Philadelphiiji druga pobjeda u sezoni, Orlando uspješan u Sacramentu

Poslije startnih 0-17, Philadelphia je u posljednje tri utakmice upisala dvije pobjede. Druga ovosezonska stigla je u Detroitu gdje su 76ersi svladali domaćine sa 108:101 i to u produžetku u kojem je Detroit ostao na samo jednom poenu.

Philadelphia je tijekom druge četvrtine imala i deset koševa viška (50:40), a Detroit je najviših devet imao u posljednjoj dionici (89:80). 15 sekundi prije kraja Pistonsi su vodili sa 100:97, no samo dvije sekunde nakon time-outa Thompson je stavio tricu za produžetak koji nije uspio spriječiti Jennings, a u dodatnih pet minuta Detroit je zabio samo jedan poen.

Convington i Carter-Williams ponovno su bili prvi strijelci Philadelphije pa je tako Convington realizirao 25 poena, a potonji 20. Smith je s 23 poena bio najbolji kod Detroita, a 21 je dodao Singler.

Nakon što su bez DeMarcusa Cousinsa jučer ostvarili prvu pobjedu još od travnja prošle godine, Sacramento Kingsi do druge uzastopne nisu mogli. Orlando je bio bolji i konkrentiniji i iz Sacramenta otišao sa 105:96.

Orlando je dugo vremena držao stvorenu prednost iz druge četvrtine (45:35), u posljednjih 12 minuta ušao s 82:66, a onda su Kingsi četiri minute prije kraja poptuno izjednačili rezultat na 90:90. No sljedeće tri Sacramento je ostao bez ubačaja, Orlando je pobjegao na +9 (99:90) minutu prije kraja i stvar je bila riješena.

U redovima Orlanda iskočio je Harris koji je isporučio 27 poena, pratio je Oladipo sa 16, Fournier s 15. Collison je za Kingse ostvario 22 poena, 18 je dodao Thompson, a Gay 16.

NBA rezultati:
Chicago – Golden State 102:112
LA Clippers – New Orleans 120:100
San Antonio – Minnesota 123:101
Houston – Phoenix 100:95
Detroit – Philadelphia 101:108
Sacramento – Orlando 96:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush07.12.2014. u 19:25
    @alexis_sanchez - Jackson je taj koji je donio obrambeni mentalitet u tu ekipu i koji je ih je učinio 4. najboljom defenzivnom ekipom lige prošle godine. Ono što je Kerr donio je novi, poboljšani napad s Bogutom koji njime dirigira. To je omogućilo da do izražaja dođu i drugi igrači, a ne samo... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik07.12.2014. u 12:19
    treba dat kredit Golden Stateu i Kerru,ne samo da su ofenzivno strasni nego su za razliku od proslih sezona popravili i obranu,i trenutno su tu gdje jesu,najbolji u ligi...a Chicago je pun rupa,pocevsi od Rosea i njegovog forsiranja trica koje je blago receno smijesno(uopce nece da ulazi pod... [više na forumu]
    Obrisan korisnik