Košarka

Video: Heat bez šanse protiv Memphisa, 12. uzastopni poraz Pistonsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.12.2014.
Video: Heat bez šanse protiv Memphisa, 12. uzastopni poraz Pistonsa
Foto: EPA

Nedjeljni NBA program nije donio posebna iznenađenja, većina favorita je uspjela upisati nove pobjede. U velikoj krizi su Pistonsi koji su tijesno poraženi od Oklahome, Miami nije imao previše šanse u Memphisu dok je Portland pogurao Knickse prema klupskom rekordu. Za rijetko iznenađenje se pobrinuo Boston pobjedom protiv Washingtona.

Grizzliesi slavili protiv Heata

Memphis Grizzlies nije imao većih problema protiv Miamija. Uz šut za tricu 8/13, odličnu igru čovjeka s klupe Jona Leuera, Memphis je uzeo ono što je i tražio.

Leuer je u pravo vrijeme odigrao jednu od svojih najboljih utakmica karijere, ubacio je 20 poena i uhvatio 12 skokova te je nadoknadio napadački skroman učinak Marca Gasola koji je ostao na dva poena.

Heat se održavao u utakmici dosta dugo, na početku posljednje dionice zaostajao je samo tri poena, no serijom 17:3 koju je predvodio upravo Leuer, Memphis se odvojio i otišao do visoke pobjede.

"Pošteno su nas kaznili, pogodili su neke šuteve i to je upravo ono što smo željeli izbjeći. Došli smo s planom kako igrati protiv njih, a oni su nas onda pobijedili na sasvim drugačiji način", govorio je Dwyane Wade.

Osim Leuera, istaknuli su se i Randolph sa 17 poena i šest skokova te Lee sa 17 i Conley s 18 poena. Kod poraženih Wade je bio na 22 poena i šest dodavanja, a McRoberts na 14 poena i pet skokova.

Thunder uručio Pistonsima 12. uzastopni poraz

Detroit Pistonsi pobijedili su u studenom Thunder u gostima, međutim od tada nisu upisali nijednu pobjedu. Serija je nastavljena i u domaćem susretu protiv Oklahome koja je bila bolja s 96:94.

Imao je Detroit zadnji napad na susretu nakon što precizan nije bio Russell Westbrook, išli su na pobjedu, a ne na produžetak, no Josh Smith nije pogodio tricu.

"Išao sam po pobjedu, da nisam, ne bih bio na šutu za tricu. Imao sam dosta prostora, ali lopta na žalost nije ušla", tvrdi Smith.

Smith je utakmicu završio s 12 poena, a uspješniji su bili s 19 Kentavious Caldwell-Pope te Andre Drummond sa 16 poena i devet skokova. U redovima Thundera Kevin Durant je i dalje na ograničenoj minutaži, ali i "neograničenom" učinku. Ubacio je 28 poena za 29 minuta dok je Westbrook dodao 22 poena, 11 skokova i sedam asistencija.

Aldridge povukao Portland u New Yorku

New York Knicksi bilježe najlošiji ulazak u sezonu u svojoj 69-godišnjoj povijesti. Nikada nisu krenuli s 4-18, a do tog omjera gurnuo ih je poraz protiv odličnih Portland Trail Blazersa.

Nisu Blazersi odigrali posebno dobru utakmicu, imali su ove sezone dosta boljih izdanja, ali u ključnim trenucima bili su bolji. Imali su LaMarcusa Aldridgea koji je u zadnje dvije i pol minute ubacio šest poena i donio pobjedu svojoj momčadi.

"On pruža napadačku stabilnost našoj momčadi. Možemo na različite načine doći do koševa i to i činimo, ali kada postane tijesno u ovakvim završnicama, možemo se pouzdati u LaMarcusa", pohvalio ga je Terry Stotts.

Aldridge je na kraju ubacio 24 poena i uhvatio 11 skokova, 20 poena dodao je Damian Lillard, a 18 Wesley Matthews. Kod Knicksa Carmelo Anthony ubilježio je 23 poena i deset skokova, a Amar'e Stoudemire 16 poena i deset skokova.

Lakersi bez šanse protiv Pelicansa

U jednosmjernoj utakmici u Los Angelesu Lakersi su visoko poraženi od New Orleans Pelicansa sa 104:87. Bez punog utroška energije, Pelicansi su glatko slavili.

Što je susret više odmicao, njihova prednost je sve više rasla da bi u drugom poluvremenu probila i granicu od 20 poena te odvela utakmicu u mirnu završnicu.

Carlos Boozer i Jeremy Lin preselili su iz startne petorke na klupu, od prve minute na parketu su se pojavili Ed Davis i Ronnie Price, no niti to nije promijenilo ništa kod domaćina.

"Imali smo dobar protok lopte, igrali smo odlično u obrani i pokazali momčadski pristup", govorio je nakon susreta Anthony Davis,

Pelicansi su se tako vratili nakon dva neugodna poraza, Davis ih je predvodio s 23 poena i šest skokova, a Jrue Holiday dodao je 22 poena i osam asistencija. Bryant nije briljirao, šut 6/18 za svega 14 poena, no i tako je bio prvi strijelac LA-a.

Wizardsi nisu dovršili preokret

Triple-double Rajona Ronda odveo je Boston Celticse do pobjede protiv Washington Wizardsa. Wizardsi su vrlo loše otvorili utakmicu i nakon toga se nisu uspjeli vratiti. Ipak, nisu bili daleko, zaostajali su 94:93 i imali napad za vodstvo, no nisu ga realizirali, čak štoviše, do kraja susreta ostali su bez poena. Rondo je ubilježio 13 poena, 13 skokova i 13 asistencija, Jeff Green je ubacio 25 poena, a Marcus Thornton je dodao 21. Na drugoj strani Rasual Butler je ubacio 22 poena uz 6/10 tricu.

Slično se dogodilo i Nuggetsima kod Atlante. Denver je također imao vrlo loš početak susreta i na poluvremenu je imao minus 21, no za razliku od Wizardsa, Denver se nije baš toliko približio. Iskoristio je opuštanje Atlante u drugom dijelu i spustio se na jednoznamenkasti zaostatak, no nije opasno zaprijetio. Paul Millsap predvodio je strijelce domaćina s 23 poena, a Kyle Korver je dodao 15 poena. Kod gostiju najučinkovitiji bio je Tyson Chandler s 29 poena i deset skokova dok je podbacio Ty Lawson sa šutom 1/10.

Dallas je ubilježio visoku pobjedu protiv Milwaukeeja koji se priključio brojnim momčadima bez rješenja za napad Mavericksa. 125 poena Dallasa uz svih 12 igrača upisanih među strijelce predvođenih s 28 poena raspoloženog Chandlera Parsonsa te 21 poenom Dirka Nowitzkog. Bucksi su sa svakom minutom tonuli sve više, Giannis Antetokounmpo nije pomogao s 18 poena, kao niti 15 poena Jabarija Parker i 16 Brandona Knighta.

NBA::
Memphis Grizzlies - Miami Heat 103:87
Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 94:96
New York Knicks - Portland Trail Blazers 99:103
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 87:104
Boston Celtics - Washington Wizards 101:93
Atlanta Hawks - Denver Nuggets 96:84
Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 125:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2014. u 13:00
    losh smith. cim sam vidio da ide na tricu ubiljezio sam pobjedu OKCu :)
    Obrisan korisnik