Košarka

Video: Fantastični Griffin sa sirenom srušio Phoenix, Cleveland razbio loše Netse

Davor Kovačević • utorak, 09.12.2014.
Video: Fantastični Griffin sa sirenom srušio Phoenix, Cleveland razbio loše Netse
Foto: EPA

Čak tri produžetka u sedam utakmica mogli su u ponedjeljak vidjeti gledatelji u NBA ligi. Najveća drama se odvijala u Staples centru gdje je fantastični Blake Griffin sa sirenom srušio Phoenix. Bojan Bogdanović odigrao je kao i Brooklyn još jednu lošu utakmicu, a skroman je bio i Rudež u porazu Indiane.

Bogdanović ostao na košu iz prve minute, Rudežu pet poena

Novi težak poraz na svom parketu doživjeli su Brooklyn Netsi. Nakon -23 protiv Atlante, Cleveland ih je zamrzno na -22 (88:110). Cavse je očito pokrenuo dolazak Kraljevske obitelji na utakmicu, a pedantni statističari su izračunali da je od dolaska princa Williama i supruge mu Kate Cleveland napravio 49-27.

“Da, oni su nam donijeli sreću“, kaže LeBron James dodaje: “To je bila njihova prva košarkaška utakmica koju gledaju i počašćen sam što sam ja bio taj kojeg su odlučili gledati“.

Brooklyn je dobro započeo utakmicu. U manje od dvije minute postigli su deset koševa, a još u 29. minuti domaćin je vodio sa 61:60, no onda je krenula rapsodija Clevelanda. U samo osam minuta Cleveland je napravio seriju 27-6 za 87:67 i bilo je jasno da za Netse neće biti povratka.

Još jednu lošiju utakmicu odigrao je Bojan Bogdanović i ostao na jednom ubačaju i to onom u 53. sekundi utakmice. Williams je bio najraspoloženiji kod Netssa s 13 koševa i 11 asistencija, Garnett je ubacio jedan koš više, Jordan 12. Prvo ime Cavsa bio je Waiters koji je postigao 26 poena, Love je dodao 19 i 14 skokova, a James 18.

Ništa bolje nije prošla ni druga ekipa hrvatskog košarkaša. Damjan Rudež je sa svojom Indianom upisao peti uzastopni poraz, ovog puta uvjerljivo bolja je bila Atlanta sa 108:92.

Hawksi su već do isteka prve četvrtine stekli dvoznamenkastu prednost (28:18) i pokazali da će to biti njihova večer. U nastavku se njihova prednost samo povećavala, u trećoj četvrtini je otišla i preko 20, a Pacersi nisu mogli učiniti baš ništa.

“Energija mojih igrača na terenu je bila dobra. Tebamo se samo nastaviti poboljšavati“, rekao je trener Atlante Mike Budenholzer.

Atlantu je predvodio Horfrod s 25 poena, a Teague je ubacio 21. Kod Pacersa po 15 poena su ubacili Stuckey i Miles, dok je Rudež za 19 minuta na parketu stigao do pet poena i dvije asistencije.

Produžeci u Los Angelesu i Washingtonu pripali domaćinima, velika Griffinova večer

Serija od sedam uzastopnih pobjeda Los Angeles Clippersa bila je na najvećoj kušnji do sada. Phoenix je samo sekunda dijelila do pobjede, a onda se ni više ni manje iza linije 7,25 ukazao Blake Griffin i nevjerojatno sretnom step-back tricom bacio Staples centar u delirij, što je valjda i zaslužio nakon 42 poena ubačena do tada.

“Kad sam šutnuo, mislio sam da neće ući, da je kratka, ravna, ali na kraju se sretno odbila“, rekao je junak Clippersa.

Tijekom treće četvrtine Clippersi su stigli do najveće prednosti na utakmici. Bilo je 85:73, a onda su manje od tri minute do kraja imali i 110:105, no Green je poravnao na 112:112, rezultat s kojim se otišlo u produžetak, a svega 43 sekunde prije kraja Phoenix je vodio sa 120:116, no najprije je smanjio Redick, a onda je sa sirenom pogodio već spomenuti Griffin.

Završio je Griffin u konačnici s učinkom sezone od 45 koševa i samo dva od rekorda karijere. Pogodio je i 15 od 17 slobodnih bacanja, dok je Paul skupio 20 poena i deset asistencija. Fantastični Griffin poništio je veliku predstavu Erica Bledsoa koji je stigao do triple-doublea s 27 poena, 16 asistencija i 11 skokova.

Luda utakmica odigrala se u Washingtonu gdje su domaći Wizardsi nakon dva produžetka slomili otpor Boston Celticsa sa 133:132 i tako im se osvetili za nedjeljni poraz u TD Gardenu.

Wizardsi su uspjeli prokockati velikih +23 (88:65) samo 15 minuta prije kraja. Boston je ušao u odličnu seriju i poveo sa 103:102, a onda je kod 110:107 za domaćina Turner 0,9 sekundi prije kraja stavio tricu za produžetak. Tamo je Boston nakon tri minute imao 119:112, no Pierce je odveo utakmicu u novi produžetak gdje je opet bolje od početka zaigrao Boston, a Wallovi koševi bili su koševi odluke. Turnerov šut za pobjedu i jednakih 0,9 sekundi do kraja ovog puta nije prošlo.

“Dobio sam šut koji sam htio. Radim na tom šutu svaki dan. Osjećaj je bio dobar, ali nije ušlo“, izjavio je Turner.

Cijela prva petorka Wizardsa bila je iznimno raspoložena. Paul Pierce odigrao je najbolju utakmicu sezone i isporučio 28 poena, Wall je također bio briljantan s rekordom karijere u asistencijama, podijelio ih je čak 17 uz 26 poena, Gortat je dodao 21 poen uz 12 skokova. Kod Celticsa najveće brojke s 28 poena je ostvario Green, dok je Thornton pratio s 23.

Produžetak se igrao i u Torontu gdje je domaćin protiv Denvera spašavao već dobivenu utakmicu. Toronto je imao 51:34 u prvom dijelu, da bi onda Patterson spasio da za Toronto utakmica ne ode u nepovrat, a onda su Raptorsi kroz produžetak izborili pobjedu sa 112:107. Williams je predvodio domaćine s 26 poena, Patterson je dodao 19, Valančiunas 18 i 12 skokova. Afflalo je bio prvo ime Nuggetsa s 25 poena, a Lawson je ubacio 22 i podijelio 12 asistencija.

Golden State Warriorsi još uvijek ne misle stati. 13. uzatopna pobjeda stigla je na gostovanju kod Minnesote i to prilično uvjerljiva sa 102:86. Sve su Warriorsi riješili početkom posljednje četvrtine kada su otišli preko 20. Dva igrača koja su nosila goste bili su Curry i Thompson s 21 poenom, dok je jednak broj koševa kod Minnesote skupio Wiggins.

Već petu domaću utakmicu u nizu odigrali su Sacramento Kingsi i stigli do druge pobjede u tom periodu. Sa 101:92 stradala je Utah koja nije izdržala u posljednjim minutama utakmice. Cousins se još uvijek nije vratio Kingsima, pa tako Gay i Collison i dalje nose igru Sacramenta. Prvi je ubacio 29 poena, a Collison je stao na 16. Za Jazzere je najviše ubacio Hayward 19 poena, a Burks je dodao 16.

NBA rezultati:
Brooklyn – Cleveland 88:110
Indiana – Atlanta 92:108
Washington – Boston 133:132
LA Clippers – Phoenix 121:120
Minnesota – Golden State 86:102
Toronto – Denver 112:107
Sacramento – Utah 101:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2014. u 20:49
    Postovani Davore, ne mozete doslovno prevoditi ( mislim mozete jer vas nitko osim urednika ne moze ispraviti ali je ne tocno) da je Pierce isporucio 28 poena. To se u hrvatskom kaze postigao, ubacio, zabio ( koseva ili pogodaka a ne poena). To je kao da se prevede s hrvatskog na engleski... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2014. u 15:56
    bogdanovic definitivno mora više napadati koš pogotovo jer ga često čuvaju niži i fizički slabiji igrači od njega. al doći će i to valjda. ali ja se ne mogu načudit onom varejao-u. pa taj meni ne bi igrao za ekipu iz ulice. jedino se zna postavit pa skupi tu 10 skokova ali inače...svako 5 utakmica... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2014. u 14:15
    Griffin zivina,kako se samo lopta odbila nazad u kos,strasno...Clipsi su usli u seriju,a trpaju cudo koseva u zadnje vrijeme i drago mi je jer ocekujem da Paul odigra na vecoj razini od lani i dovede ih medu 4 na Zapadu pa sto bude..Cavsi su isto u seriji,Blatt je to poslozio zasad dobro,a Jamesa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • twiti09.12.2014. u 13:53
    Ljudi jel tko zna gdje je nestao Bojan? :D Mislim vidi se iz aviona da nema samopouzdanja ni mrvicu...nešto ne štima u netsima opasno. :( Meni ga je žalosno gledat kak samo stoji u kutu i čeka da ga se netko sjeti, što je svaki 7 napad otprilike...znam da ne pomaže što su mu siugrači Jack, Johnson... [više na forumu]
    twiti