Košarka

Dirk Nowitzki: "Rondo će na Zapadu svaku večer imati pune ruke posla"

Branimir Korać • subota, 20.12.2014.
Dirk Nowitzki: "Rondo će na Zapadu svaku večer imati pune ruke posla"
Foto: EPA

Dirk Nowitzki oduševljen je razmjenom u kojoj su Dallas Mavericksi dobili Rajona Ronda. Njemačka zvijezda smatra da Mavericksi sada imaju dobre šanse u borbi za naslov prvaka...

Dirk Nowitzki tijekom ljeta povukao je potez o kakvom većina zvijezda ne bi niti razmišljala. Pristao je na smanjenje ugovora za čak 15 milijuna dolara kako bi Dallas mogao složiti momčad koja bi se borila za naslov prvaka i danas je s oko sedam milijuna dolara najslabije plaćeni starter Mavericksa.

Kao zadnji dio mozaika u slaganju šampionske momčadi doveden je Rajon Rondo koji bi trebao pomoći Dallasu da se podigne na još jednu razinu više.

"Mislim da je tijekom karijere pokazao da je veliki borac i pravi natjecatelj. Na Zapadu je konkurencija stravična i Rajon će svake večeri imati pune ruke posla. Međutim već smo vidjeli kroz povijest da što je veći ulog u utakmica, da Rajon igra sve bolje. Momčad koja planira otići daleko i ostvariti veliki rezultat, treba igrača koji je sve bolji što sezona više odmiče", tvrdi Nowitzki.

Nowitzki vjeruje kako je Dallas sada sposoban otići jako daleko i nadati se novom prstenu prvaka.

"Imam 36 godina i nemam vremena čekati još dvije-tri godine za naslov prvaka. Dovođenjem Parsonsa i Chandlera jasno smo poručili da želimo naslov prvaka u zadnjim godinama moje karijere. Ova razmjena nam daje šansu za to i dolazak Ronda nam donosi samo dobro", tvrdi Nowitzki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.12.2014. u 17:50
    Sretno dirk
    Obrisan korisnik