Zimski sportovi

Medveščak napokon slavi: "Trebalo nam je ovo. Vjerujemo u doigravanje"

Borna Rupnik • utorak, 23.12.2014.
Medveščak napokon slavi: "Trebalo nam je ovo. Vjerujemo u doigravanje"
Foto: Dea Sajko

Uoči odlaska na Spengler Cup u Švicarsku, hokejaši Medveščaka svladali su Neftehimik 5:3 i produžili svoju nadu u osvajanje osme pozicije.

Zagrebački Medvjedi odigrali su svoju jubilarnu, 100. utakmicu u KHL-u i taj su događaj proslavili na najbolji mogući način - prekidom niza poraza. Goste iz Nižnjekamska svladali su rezultatom 5:3, a istovremeno je i Bill Thomas proslavio svoj 100. nastup za Medveščak.

"Nisam znao da mi je ovo 100. nastup dok mi nisu rekli. Bjorkstrand i ja smo tu paralelno nastupali dok on nije propustio jednu utakmicu, ne zbog ozljede, nego zbog trenerove odluke. I to mi je žao, jer je u ovoj utakmici i on mogao slaviti sa mnom. Uzbudljiva je ovo situacija, sviđa mi se simbolika. Stota utakmica kluba u KHL-u je značajna stvar", rekao je napadač hrvatskog predstavnika u drugoj najjačoj ligi svijeta, prenose klupske stranice.

"Trebalo nam je ovo, jako smo sretni što smo uspjeli zabiti pet golova. Specijalne jedinice bile su na razini, golman isto, i nadamo se da ćemo nastaviti graditi na ovome. I dalje vjerujemo u doigravanje", dodao je.

Trener Medveščaka Doug Shedden najzadovoljniji je činjenicom da su odrađeni treninzi urodili plodom, kao i da se razigrala Thomasova linija.

"Tijekom pauze imali smo kvalitetne treninge i poradili smo na dosta stvari. Postigli smo dva pogotka s igračem više, a i igra s igračem manje nam je bila vrlo dobra, pogotovo dok je utakmica bila neizvjesna. Heeter je imao nekoliko vrlo dobrih utakmica. U ovoj utakmici jako je dobra bila linija s Thomasom, Bjorkstrandom i Hedbergom", izjavio je Shedden poslije susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.12.2014. u 22:01
    Ako igrači vjeruju u doigravanje, to je samo pozitivno. Vjerujem li ja ili ne, to je druga stvar (iskreno ne) a nije ni bitno. Uostalom, dok ima šanse, ima i nade.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.12.2014. u 12:08
    Jedna pobjeda i odmah smo opet u igri za doigravanje??? Možeš misliti. Ajmo biti malo objektivni. U ovom trenutku nam 8. na zapadu "bježi" 10 bodova i ima 4 utakmice manje... Naravno da treba pošteno odratiti preostali dio sezone i ako se kojim čudom desi da uđemo u neku pozitivnu seriju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik