Košarka

Video: Chicago u završnici slomio Denver, Nurkićev double-double

Davor Kovačević • petak, 02.01.2015.
Video: Chicago u završnici slomio Denver, Nurkićev double-double
Foto: EPA

Svega dvije utakmice odigrane su prvog dana nove godine u NBA ligi, ali neizvjesnosti nije nedostajalo. Chicago je na svom parketu uspio slomiti otpor Denvera, dok je jednako za rukom pošlo Sacramentu, ali na Minnesotinom terenu.

Bullsi se vratili pobjedama, Nurkićev double-double

Nakon neugodnog poraza koji im je priuštio Brooklyn i koji je označio prekid njihove pobjedničke serije, Chicago Bullsi vratili su se upravo tome što su najbolje radili posljednja dva tjeda. Za uspješan ulazak u novu godinu svladali su Denver Nuggetse sa 106:101 nakon minusa od 14 koševa i to zahvaljujući uvijek raspoloženom Butleru i razigranom Roseu u posljednjoj četvrtini.

Denver je do najveće prednosti na utakmici stigao početkom drugog poluvremena. Bilo je 58:44 za Nuggetse, no već do kraja iste četvrtine Chicago se našao u vodstvu (77:74). Ključna serija koja je domaćine približila pobjedi pokazala se onom kada je iz -3 (83:86), Chicago došao do 96:88 i iako su Nuggetsi u posljednjoj minuti bili na 99:102, Rose nije dopustio preokret.

“Moj mentalitet se neće promijeniti. Uvijek ću šutirati loptu, ja sam strijelac“, ustvrdio je Rose koji je od svojih 17 poena, 13 zabio u posljednjih 12 minuta.

Butler je još jednom imao najveće brojke, zabio je 26 poena, uhvatio osam skokova i podijelio osam asistencija. Gasol je dodao 17 poena, devet skokova, ali i ostvario osobni rekord od devet blokada čime je najzaslužniji za novi rekord franšize u blokadama kojih je protiv Denverovih igrača bilo čak 18. Chandler je s 22 poena predvodio Nuggetse, 20 je ubacio Lawson, 19 Afflalo, 18 Faried, dok je Jusuf Nurkić upisao svoj premijerni double-double u NBA ligi. ubacio je deset poena i uhvatio deset skokova.

Minnesoti deseti poraz zaredom

Loše navike iz završnice stare godine košarkaši Minnesote prenijeli su i u novu. Deseti poraz u nizu nanijeli su im Sacramento Kingsi i to sa 107:110.

Iako gusta, može se reći da je ovo bila zaslužena pobjeda Kingsa. Domaćini u vodstvu nisu bili ni jednom, dok je sva zbivanja na parketu kontrolirao Sacramento i u 32. minuti izjednačio svoju najveću prednost na utakmici (81:68). Četiri minute prije kraja Wolvesi su još jednom neutralizirali visoku razliku, izjednačili na 99:99, no u završnici su bolje odigrali Kingsi usprkos šestom prekršaju Gaya (4:21 prije kraja) i Cousinsa (2:46). Tri sekunde do isteka vremena Minnesota je imala napad za produžetak, ali Dainelsov pokušaj nije prošao.

“Ne možete pobijediti na startu utakmice, ali ju možete izgubiti dajući joj krivi ton. Nismo imali dovoljno energije“, rekao je trener domaćina Filip Saunders.

Gay i Collison su s 21 poenom predvodili napade Sacramenta, Cousins je završio na 19, a Williams na 17 poena. Wolvesima nije pomoglo ni 27 Wigginsovih poena, kao ni 15 Muhhamadovih i 15 poena uz deset skokova Gorguija Dienga.

NBA rezultati:
Chicago – Denver 106:101
Minnesota – Sacramento 107:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.01.2015. u 10:54
    Gasol je izbananirao Denver nocas,divota kako ih je sprjecavao...Rose opet los sut ali je pogadao kad je trebalo,Butler izrastao u velikog igraca u oba pravca i samo je pitanje koliko mogu ostati zdravi na putu prema finalu lige...
    Obrisan korisnik